Violeta Alexandru, după un control la Casa de Pensii Neamţ: "Nu e prima dată când găsesc birourile goale. Şefii sunt inabordabili"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ministrul_muncii_alexandru
ministrul_muncii_alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a efectuat marţi un control inopinat la Casa Judeţeană de Pensii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă din Neamţ, despre care a mărturisit că este nemulţumită pe motiv că există "rezidenţă la schimbare". 

"Le cer șefilor din Casele de Pensii, precum și angajaților, să coboare din birou și să interacționeze cu cetățenii care au solicitări/întrebări și așteaptă un răspuns/o îndrumare în fața instituției. Se creează aglomerație în fața instituțiilor tocmai pentru că nu li se răspunde cetățenilor", a scris Violeta Alexandru, ministrul Muncii, într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Văd o rezistență la schimbare. Se mențin aceleași vechi principii în care șefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere. Oamenii trebuie să fie ascultați, nu ținuți la distanță. Lipsa de management aduce ineficiență, întârzieri, blocaje în îndeplinirea atribuțiilor unei instituții. La Piatra Neamț, am găsit o casă de pensii aglomerată, o instituție prăfuită, a cărei arhivă nu se ridică nici pe departe la un minim standard de calitate iar conducerea în concediu, cu toate întârzierile lăsate în așteptare. Arhiva de aici trebuie reorganizată complet, nu doar ordonată. Nu există un sistem electronic de identificare a dosarelor, totul se face manual. Este mult de muncă!", a precizat ministrul Muncii.

"Mi-a lăsat impresia unei fortăreţe"

 

"Este nevoie de soluții cu efecte pe termen lung, care să scurteze timpii de procesare și să elimine munca ineficientă. Având aceleași proceduri vechi de lucru, neadaptate evoluțiilor actuale, se va ajunge la aceleași rezultate: vom scotoci prin hârtii, ore și ore în șir. Din această cauză, crește și numărul dosarelor cu termen de răspuns depășit: documentele se găsesc și se extrag cu dificultate din arhivă. Efectele unei arhive ineficient organizate se văd după ani de zile. Fiind în Piatra Neamț, am mers să fac o vizită și la ITM. Nu este prima dată când găsesc la ITM-uri birourile goale. Șefii în concediu și birourile goale, iar accesul în instituție îngrădit. Mi-a lăsat impresia unei fortărețe. ITM-ul este o instituție publică, deschisă publicului. Orice cetățean poate intra într-o instituție fără a-i fi îngrădit acest drept", a mai menţionat Violeta Alexandru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel