Violeta Alexandru, anunțul așteptat de mii de părinți

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a clarificat în cadrul unei conferințe de presă ce se întâmplă cu părinții aflați în Concediu de Creștere a Copilului care trebuie să revină în câmpul muncii în perioada în care este în vigoare starea de urgență.

„Pentru alte categorii, alți angajatori prevederile privind șomajul tehnic li se aplică în totalitate. Echipele AJFOM sunt în prima linie. Primesc întrebările dumneavoastră
 
(...) Toate aceste solicitări se pot depune online. Toate cererile se pot depune on-line. Am dispus comunicarea exclusive în mediul online.
 
Ordonanță clarifica și situația în care pentru cei care au mai multe contracte vor putea activa unul singur care îl avantajează cel mai mult.
 
Am asigurat plata pentru mămicile aflate acasă în îngrijirea copilului și fonduri pentru stimulentul de inserție. Am solicitat  Guvernului să includem și creșele între acele unități cu privire la care se suspendă activitatea, astfel încât părinții având copii la creșă să poată benefia de cadrul legal aflat astăzi în vigoare, care le permite să rămână acasă - unul dintre dânșii - să-și îngrijească copilul. Din punct de vedere juridic creșele nu sunt unități de învățământ“, a afirmat ministrul muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel