Viena. Un nou lăcaş de cult pentru comunitatea română. A fost oficiată prima slujbă religioasă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
biserica_romaneasca_viena
biserica_romaneasca_viena

Prima slujbă religioasă în noua Biserică Ortodoxă Română din Viena,  cartierul Leopoldstadt, a fost oficiată, duminica trecută, când sunt prăznuite Rusaliile. Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Serafim, care a venit din Germania.

 

În calitate de invitați au participat președintele Consiliului Mondial al Bisericilor din Austria (ÖRKÖ), prof. Rudolf Prokschi și pastorul local catolic Konstantin Spiegelfeld. Tot duminică au fost sfinţite şi cele trei clopote ale bisericii, realizate în turnătoria Grassmayr din Innsbruck.

Noul lăcaş de cult are 400 de metri pătrați şi o clopotniță. Construcția a început în toamna anului 2018. Inițial, întreaga construcție urma să fie finalizată până în martie 2020, ceea ce nu a fost posibil din cauza pandemiei de Covid19.  Acum lucrările de construcție ar trebui finalizate până în luna august. 

Biserica Ortodoxă Română are în prezent două biserici la Viena: Biserica Andreas, finalizată în 2009, și Antonskirche,  predată de Arhiepiscopia Catolică din Viena în 2014. Cu noua biserică din Viena-Leopoldstadt există acum trei biserici. În Austria locuiesc 50.000 de credincioși ortodocși români, punctează kathpress.at.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel