Viena, orașul cu cele mai bune condiții de viața din LUME. Iată topul complet

Narcis Popa / 4 sep 2019, 16:10 Salveaza PDF Comentarii

Viena, capitala Austriei, se menține, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc în Topul 140 al orașelor cu cele mai bune condiții de viață realizat de prestigioasa publicație The Economist.

În 2018, a fost pentru prima dată când un oraș european s-a situat pe primul loc în acest top realizat anual de Economist Intelligence Unit, divizie a The Economist Group. Viena punea astfel capăt supremației orașului australian Melbourne, care fusese liderul acestui top timp de șapte ani.

Fiecăruia dintre cele 140 de orașe i se acordă un punctaj (de la 0 la 100), în categorii diverse, precum standarde de viață, criminalitate, infrastructură, acces la educație, sistem de sănătate, stabilitate economică și politică.

Viena a obținut un scor "aproape ideal" de 99,1, Melbourne - de 98,4, podiumul fiind completat de Sydney, tot din Australia, cu 98,1.

Deși topul 10 este dominat de Australia, Canada și Japonia, Europa are cele mai bune rezultate la nivel general. Opt orașe din topul 20 se află în nordul Europei, cu Copenhaga (Danemarca) pe locul al nouălea, Zurich, Frankfurt și Geneva, pe pozițiile 11, 12, respectiv 14.

Helsinki, Amsterdam și Hamburg apar și ele în topul 20, în timp ce Berlin și Luxemburg ocupă pozițiile 21, respectiv 23.

Honolulu este orașul american cel mai bine poziționat, pe 22, iar Atlanta, Pittsburgh, Seattle și Washington apar în topul 40.

Londra și New York ocupă pozițiile 48, respectiv 58. Deși au primit punctaje bune în categoriile dedicate culturii, acestea au scoruri proaste la capitolele infrastructură, stabilitate, cu riscuri crescute în ceea ce privește infracțiunile și terorismul.

Parisul a coborât șase locuri, până pe 26, obținând un scor mai mic mai ales în urma protestelor antiguvernamentale ale "vestelor galbene".

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy