Vicepreşedintele Comisiei Europene, MESAJ DUR: "Poporul român merită un stat de drept"

Unele state membre ale Uniunii Europene, printre care Polonia, Ungaria şi România, par "să devieze" de la "calea liberal-democratică", iar aceasta este "cea mai mare provocare cu care se confruntă UE în acest moment", a scris marţi pe Twitter vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen.

"Întreaga UE se bazează pe valori liberal-democratice, inclusiv statul de drept. Unele state membre, printre care Polonia, Ungaria şi România, par să devieze de la calea liberal-democratică sustenabilă", a atras atenţia Katainen, comisar european responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate.

"În opinia mea, aceasta este cea mai mare provocare cu care se confruntă UE în acest moment", a adăugat el în postarea de pe Twitter, reluând o declaraţie dintr-un interviu acordat la Forumul Economic Mondial Davos postului american de televiziune CNBC."Există noi provocări care provin de la unele din statele noastre membre, unde unii lideri politici nu respectă democraţia liberală atât de mult ca până acum", a declarat Jyrki Katainen în interviul pentru CNBC.

"Întreaga integrare europeană şi Uniunea Europeană se bazează pe valorile liberal-democratice, inclusiv statul de drept, iar acum, dintr-o dată, sunt lideri politici care cred că o democraţie de tip rusesc este mult mai bună decât democraţia liberală şi acest lucru aduce o serie nouă de provocări", a mai spus vicepreşedintele CE.

Luni, într-o postare pe Twitter, Jyrki Katainen a scris de asemenea că "poporul român merită un stat de drept", ca reacţie la anunţul făcut de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, privind o posibilă ordonanţă de urgenţă prin care cei condamnaţi să poată depune contestaţii în anulare.

"Incredibile ştiri!! Poporul român merită un stat de drept", a scris luni oficialul european, reluând o ştire a agenţiei de presă AP care anunţa că ministrul român al Justiţiei "a pregătit o ordonanţă de urgenţă care ar putea invalida sute de cazuri de corupţie în care au fost implicaţi cei mai înalţi oficiali români".

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy