Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov, DEMISIE după PROTESTE

De ce Bulgaria este înaintea României? De ce Bulgaria primește aprecieri de la Parlamentul European iar România critici? De ce se mișcă lucrurile în Bulgaria mai bine decât în România? Un posibil răspuns ar fi acela că guvernul de la Sofia ține seama de solicitările cetățenilor, de nemulțumirile acestora, și nu guvernează ignorând opinia publică. În plus, recunosc când greșesc, ca în cazul de față.

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă generate de declarațiile sale despre acțiviștii pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, informează Reuters. Simeonov, care coordona politicile economice şi demografice, le-a numit pe activiste "femei piţigăiate" şi a sugerat că ele "speculează" situaţia copiilor bolnavi.

Chiar dacă Simeonov şi-a cerut scuze după o săptămână de la publicarea comentariilor sale, după o şedinţă cu partenerii de coaliţie, nu a fost suficient pentru .

Borisov, care conduce din 2017 guvernul de coaliţie unde Simeonov reprezenta alianţa de partide naţionaliste Patrioţii Uniţi, şi-a cerut şi el scuze în numele vicepremierului.

Borisov a declarat că nu poate să-i ceară demisia lui Simeonov fără a periclita stabilitatea executivului, susţinut în parlament de o majoritate cu un singur deputat peste minimul necesar.

Doar că Simeonov și-a dat singur demisia în urma protestelor de stradă.

"Îmi înaintez demisia ca urmare a campaniei continue de presă împotriva mea",  anunțat la sediul guvernului de la Sofia.

Potrivit biroului de presă al guvernului, premierul Boiko Borisov a acceptat în cursul serii demisia lui Simeonov.

"Această campanie dăunează popularităţii şi autorităţii guvernului şi devine un obstacol în calea activităţii sale normale", a declarat vicepremierul demisionar.

Spre deosebire de opoziția din România, socialiştii şi partidul etnicilor turci, din opoziţia bulgară, au cerut la rândul lor demisia viceprim-ministrului şi au boicotat lucrările parlamentului de la Sofia.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy