Viața de lux a proxeneților români. Au făcut o avere din exploatarea tinerelor în UK

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cinci persoane au fost aduse la audieri în urma a patru percheziţii domiciliare făcute, în cursul zilei de marţi, în judeţul Iaşi, de procurorii DIICOT, şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat patru percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi complicitate la trafic de persoane.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2015-2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituţiei. Sumele de bani câştigate de către victime erau însuşite în totalitate de către traficanţi şi investite în locuinţe şi autoturisme de lux. În urma acţiunii, au fost ridicate mai multe sume de bani, un autoturism, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi au fost conduse, în vederea audierii, cinci persoane”, spun procurorii DIICOT, prin intermediul comunicatului de presă.

 

Proxeneții locuiau într-o casă uriașă, decorată cu marmură și mobilă scumpă

 

Conform documentului, acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iaşi.

Trei dintre proxeneții audiați sunt Gruia Acatrinei G. de 47 de ani şi fiii săi, Cornel A. de 25 de ani şi Ioan Radu A., de 24 de ani, scrie Ziarul de Iași.

Aceștia au acumulat o avere uriașă din exploatarea tinerelor românce, care i-a uimit și pe polițiștii care au descins în locuința lor.

„Este culmea cum au reuşit să facă atâţia bani pe spatele unor tinere românce. Nu înţeleg cum au reuşit să le «prostească»”, a declarat un anchetator pentru presa locală.

Proxeneții locuiau într-o casă uriașă, decorată cu marmură și mobilă scumpă. În fața locuinței, anchetatorii au găsit un BMW X6, în valoare de 40.000 de euro, maşina care ar fi fost cumpărată cu bani rezultaţi din exploatarea tinerelor românce.

De altfel, polişitii au găsit în casa acestora aproximativ 40.000 de lei, bani care au fost confiscaţi, la fel şi bolidul din curtea casei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel