Vești mai bune pentru turiști. Insula Bali se redeschide fără restricții

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Insula Bali de redeschide de mâine
Insula Bali de redeschide de mâine

Autorităţile din Indonezia au anunţat  că vor  reduce perioada de izolare pentru persoanele care sosesc în această ţară de la opt la cinci zile, în contextul în care insula Bali urmează să se redeschidă pentru turişti. 

Astfel, Aeroportul Ngurah Rai din Bali va fi redeschis pentru zboruri internaţionale începând de mâine, 14 octonbrie. Redeschiderea vine după o perioadă în care a fost închis pentru vizitatorii din străinătate timp de multe luni, în perioada în care Indonezia s-a confruntat cu numeroase focare de COVID-19 la nivel naţional, transmite dpa.

"S-a stabilit ca perioada de carantină să fie redusă de la opt la cinci zile", a declarat viceguvernatorul din Bali, Tjokorda Oka Artha Ardhana Sukawati, citat de sursa menționată.

Decizia ca insula Bali să se redeschidă pentru turiști a venit din dorința de a „reînvia” turismul. Guvernul din Indonezia speră ca străinii să se bucure de peisajele insulei Bali în perioada noiembre-decembrie.

Vești mai bune pentru turiști. Insula Bali se redeschide de mâine

 

Indonezia a relaxat treptat restricţiile. În perioada iunie-iulie a înregistrat un număr foarte mare al infectărilor cu Covid, dar numărul acesta a scăzut în ultimele săptămâni la sub 1500 de cazuri pe zi, 

Indonezia, al patrulea stat din lume care d ca ordin de mărime, cu 270 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus peste 4,2 milioane de cazuri şi peste 142.000 de decese asociate COVID-19, notează sursa menționată.

Bali este una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Supranumită și Insula „Zeilor” este cunoscută pentru plajele întinse, pentru clima caldă.

Temperatura medie fiind în jurul valorii de 30°C. Există două anotimpuri: uscat, din aprilie până în septembrie și umed, din octombrie până în martie. În general, în mai-august este cea mai bună climă, dar și cea mai aglomerată perioadă.

Moneda în Indonezia este Rupia indoneziană, cursul de schimb la data de 15 iunie 2016, fiind de aprox. 1 EUR=15000 IDR, 1 Ron=3330 IDR. Este bine să aveți bani numerar, dar xistă și ATM-uri sau multe locuri unde se poate plăti cu cardul. Prețurile la mâncare sunt mici comparativ cu Europa, un fel principal la restaurant costă între 50.000 IDR și 100.000 IDR, adică între 4 EUR și 8 EUR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel