Vești mai bune din Spania. Autoritățile: „Sunt șanse să revenim la viața de dinaintea pandemiei”

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:

Vin vești mai bune din Spania. Numărul vazurilor noi de Covid este în scădere, dar nu se renunță la masca de protecție, au anunțat tranșant autoritățile spaniole.

 

Oficialii orașului Madrid sunt mai optimiști și spun că masca de protecție din interior ar putea „să dispară”, imediat după Crăciun, scrie The Local.

Președintele Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page, a explicat, de asemenea, februarie 2022 este data  finală pentru măștile obligatorii în interior în regiunea centrală a Spaniei.

Ministrul catalan al educației, Josep González-Cambray, consideră că „vom scăpa de măștile de față în școli cât mai curând posibil. Sunt șanse să revenim la viața de dinaintea pandemiei”

În ultimele 14 zile, situația epidemiologică din Spania este cea mai bună. Potrivit ultimelor raportări, se înregistrează  40,85 cazuri la 100.000 de locuitori.

În Spania, sunt speranțe că se va renunța la masca de protecție, în România se anunță alte  restricții 

 

Masca redevine obligatorie atât în interior, cât și în exterior, începând de luni, a transmis președintele Klaus Iohannis. De asemenea, de luni intră în vacanță și elevii de gimnaziu și liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de două săptămâni.

„Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 - 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a declarat, după întâlnirea cu cei care au gestionat pandemia, președintele Klaus Iohannis.

Certificatul verde pentru aproape toate activitățile

 

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții. Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate”, a precizat Iohannis.

Începând de luni, intră în vacanță nu doar elevii din ciclul primar, ci și cei de gimnaziu și liceu, timp de două săptămâni.

Tot de luni, masca redevine obligatorie peste tot: atât în interior, cât și în exterior, la târguri, în cinematograf și pe stradă: „este obligatoriu să aveți mască”

.[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel