Vești bune pentru românii din Germania: statul plătește în decembrie ajutorul energetic de urgență

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

O serie de modificări legislative importante intră în vigoare începând din această lună. Cea mai importantă dintre ele este ajutorul de la stat pentru cei care se încălzesc cu gaz. 

 

La sfârșitul anului, există o serie de schimbări pentru consumatori: printre altele, chiriașii și proprietarii de apartamente pot conta pe sprijinul financiar din partea guvernului federal, urmează să fie plătită o rată forfetară energetică pentru pensionari și orarul de iarnă pentru calea ferată intră în vigoare.

Ajutor financiar de la stat pentru cei care se încălzesc cu gaz sau prin sistemul centralizat

 

În luna decembrie, statul ajută milioane de gospodării din Germania să își acopere costurile pentru gaz și încălzire centrală. Prin intermediul așa-numitului ajutor de urgență, factura pentru gaz sau încălzire centrală pentru luna decembrie va fi acoperită parțial sau integral. A douăsprezecea parte din consumul anual prognozat în septembrie 2022 servește drept bază pentru calcularea transferului de costuri. Acest lucru este menit să creeze un stimulent pentru a economisi energie.

Este posibil ca cei care locuiesc în locuințe închiriate și care își plătesc factura la gaz de la proprietar să nu beneficieze în mod direct de această reducere. Proprietarii au la dispoziție până la un an pentru a efectua facturarea. Scutirea plății pentru chiriași ar putea intra în vigoare cel târziu în decembrie 2023, potrivit ZDF Heute.

Alocația forfetară de energie pentru pensionari

 

În decembrie, pensionarii vor primi o sumă forfetară de 300 de euro pentru prețul energiei. Aceasta pentru a atenua creșterea costurilor. Toți pensionarii cu reședința în Germania vor primi suma forfetară. Nici în acest caz nu este necesară o cerere, banii de urmând să fie plătiți prin intermediul birourilor de plată a pensiilor.

Deutsche Bahn trece la orarul de iarnă

 

Schimbări importante nu sunt doar în sistemul energetic. Orarul de iarnă al Deutsche Bahn și al multor alte companii de transport intră în vigoare la 11 decembrie. O nouă linie de mare viteză va fi deschisă între Wendlingen și Ulm, permițând pasagerilor să călătorească mai repede între Stuttgart și München. Prețurile biletelor de călătorie pe distanțe lungi și ale Bahncards vor fi majorate în toată Germania. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel