Marcel Vela anunță RESTRUCTURĂRI la MAI: "Prea mulți funcționari"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că intenţionează să iniţieze o modificare a organigramei instituţiei, scopul fiind reducerea numărului funcţionarilor şi sporirea efectivelor operative. 

"Intenţionez ca în viitor (...), începând cu decembrie, să gândim o restructurare a ministerului. În prezent, ministerul are o organigramă extrem de stufoasă în zona, să zicem, pasivă, în zona funcţionarilor, în zona aparatului central sau a aparatului unui inspectorat judeţean şi mai puţin spre zona infracţională, spre zona de legătură directă cu cetăţeanul, cu fenomenul criminogen, cu clanurile de interlopi", a declarat Vela joi, la B1 TV.

Ministrul a admis, totodată, că este nevoie de o dotare mai bună a poliţiştilor, pentru a putea face faţă structurilor de crimă organizată care dispun uneori de resurse superioare.

"Avem o deficienţă în documentarea acestor reţele şi, nu în ultimul rând, avem o deficienţă în dotarea poliţiei de a lupta eficient împotriva lor. (...) Noi ne confruntăm (...) cu o zonă infracţională care este foarte bine dotată, organizată, de la mijloace tehnice până la posibilităţi de comunicaţii, de mobilitate", a mai spus Marcel Vela.

El a menţionat că un alt obiectiv al său este creşterea încrederii populaţiei în structurile MAI, după declinul înregistrat în ultimii ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel