Vasile Dîncu: „România are corupţie, uneori o să vedeţi că, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

”România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, chiar de-ai fi cu stea în frunte pot să ţi-o ia în faţă idioţii”, le-a spus Vasile Dîncu elevilor de la Colegiul Militar Breaza.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, le-a spus elevilor, la ceremonia de organizată vineri cu prilejul împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, că „România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte pot să ţi-o ia în faţă idioţii”, el transmiţându-le copiilor că ei pot schimba România, potrivit Știrile PRO TV.

Dîncu le-a spus viitorilor militari că nu trebuie să justifice acţiunile lor prin faptul că se află într-un sistem constrângător.

„Marja de libertate ţi-o construieşti singur şi orice sistem, cât vi s-ar părea vouă că este un sistem de constrângător, are o spărtură, iar voi puteţi să faceţi o spărtură în zidul care vă opreşte”, le-a transmis ministrul elevilor militari.

Ministrul Apărării s-a adresat elevilor Colegiului Militar din Breaza în calitate de ministru, dar şi în calitate de profesor şi sociolog.

 

Vasile Dîncu: ”Viața este complicată și nu face cadouri”

 

„Cea mai mare valoare pe care voi, copiii, adolescenţii de astăzi o aveţi faţă de noi, ceilalţi, este visul, este visul de a deveni ceva, cineva. Viaţa este complicată şi nu face cadouri. Să nu credeţi că visul se poate îndeplini automat, să nu credeţi că visul de poate îndeplini fără muncă şi fără jertfă, cum spunea poetul nostru naţional. Este nevoie de implicare, uneori de sudoare, alteori este nevoie de sânge pentru asta. De aceea vă îndemn să fiţi atenţi la visul vostru, să încercaţi să vă protejaţi visul, nu-l lăsaţi deoparte! Aduceţi-vă aminte în fiecare zi de visul pe care-l aveţi şi cultivaţi-l aşa cum cultivăm o floare. Dacă nu o uzi, se usucă, aşa se întâmplă şi cu visele. Ştiu că printre voi există şi un cântec care a devenit un fel de lozincă şi care spune că ”nu ne-am născut la locul potrivit”. Dragii mei, România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte pot să ţi-o ia în faţă idioţii. Dar este locul cel mai potrivit pe care trebuie să-l schimbaţi, este locul cel mai potrivit să vă aduceţi contribuţia ca în fiecare zi să fie România diferită. România viitorului este a voastră, România viitorului trebuie să v-o construiţi, până la urmă, singuri”, le-a spus Dîncu elevilor, în calitate de profesor.

Dîncu le-a vorbit tinerilor despre libertatea de a lua decizii: Voi puteţi să faceţi o spărtură în zidul care vă opreşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel