Vârsta de pensionare în UE, în creștere. Olguța Vasilescu explică ce se va întâmpla în România

Vlad Manolache |
Data publicării:

Ministrul Muncii a făcut un anunț importnat cu privire la vârsta de pensionare în contextul în care UE impune creșterea.

Uniunea Europeană impune ridicarea vârstei de pensionare în statele membre și se merge etapizat la peste 70 de ani. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a explicat care este soluția pentru România și a argumentat decizia care îi privește pe toți românii.  „Nu am operat niciun fel de modificare pe vârsta de pensionare, rămâne cum era în vechea lege. (...) S-a ajuns în unele țări la 76 de ani, se merge etapizat la peste 70 de ani în toată Uniunea Europeană. Dar, nu, pe legea noastră nu crește vârsta de pensionare", a declarat Lia Olguța Vasilescu la România TV.

"haideți să ne uităm la speranța de viață"

Un argument puternic al ministrului în fața europenilor este speranța de viață a românilor."Argumentele noastre (în fața oficialilor UE, n.r.) sunt așa: haideți să ne uităm la speranța de viață din România, haideți să ne uităm la condițiile de muncă (...) care sunt mult mai proaste la noi decât în UE, și, desigur, când vom regla aceste lucruri, ne vom adapta la linia europeană. Până atunci, nu”, a arătat Lia Olguța Vasilescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel