Vântul puternic face prăpăd în România. O femeie, la un pas de tragedie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Vântul puternic face prăpăd în România. O femeie, la un pas de tragedie
Vântul puternic face prăpăd în România. O femeie, la un pas de tragedie

Vestul țării este măturat de dimineață de vântul puternic. Este cod galben în mai multe județe, iar specialiștii spun că rafalele pot atinge 70 de kilometri pe oră în unele locuri, iar la altitudini mari, chiar și 100.

Pompierii le recomandă celor care locuiesc în județele afectate să nu se adăpostească lângă copaci, panouri publicitare sau clădiri aflate în construcție.

În Arad, o femeie a fost la un pas de tragedie, relatează Știrile PRO TV, după ce rafalele puternice au smuls tencuiala unei clădiri, care a căzut chiar în fața ei și pe o mașină parcată. Autoturismul a fost avariat.

„Nu mi se pare normal, dar trebuie să ieșim afară și cu copii. Deci nu putem să stăm numai înăuntru”, spune o localnică, conform sursei citate.

 

Temperaturile înregistrate în aceste zile sunt cu zece grade mai mari decât cele normale

 

Și în Timișoara, deși termometrele arătau temperaturi potrivite mai degrabă pentru primăvară - de 21 de grade - vântul a început să bată cu furie încă de dimineață.

„Anormal pentru luna noiembrie. Astea sunt datorită schimbărilor climatice ce sunt făcute tot de oameni”, spune o localnică.

În vestul țării urmează să intre în vigoare și un cod portocaliu de ploi abundente, valabil până vineri seara.

„Vom avea 40-50 de litri pe metru pătrat. Va fi ca un fel de fâșie pe județul Timiș, Arad, județul Bihor și va prinde și partea de vest a județului Carș, după cum e și harta codului portocaliu”, a precizat Robert Balaș, meteorolog ANM Timișoara.

Meteorologii spun că temperaturile înregistrate în aceste zile sunt cu zece grade mai mari decât cele normale pentru aceasta perioadă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel