Vămile, aglomerate. Peste 92.000 de persoane au tranzitat frontiera României, în doar 24 de ore. Zeci de amenzi, aplicate de polițiști

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În data 15.12.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control circa 91.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 40.600 mijloace de transport (dintre care 16.200 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 51.300 persoane cu 17.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 40.600 persoane cu 17.600 mijloace de transport. 

Cele mai tranzitate frontiere au fost: Frontiera cu Ungaria - aproximativ 32.300 de persoane şi 17.700 de mijloace de transport; Frontiera aeriană - aproximativ 29.400 de persoane; Frontiera cu Bulgaria - aproximativ 11.100 de persoane şi 9.000 de mijloace de transport; Frontiera cu Moldova - aproximativ 10.800 de persoane şi 4.200 de mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

 

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.200 lei

 

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 39 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 100.500 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.200 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

De altfel, infracțiunile, descoperite la frontieră, sunt în creștere. Spre exemplu, ieri, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci și cinci de cetăţeni din Afganistan și India, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat.

 

Trei camioane, oprite și verificate la ieșirea din țară. Polițiști au depistat zeci de migranți, ascunși în compartimentele de marfă 

 

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci și cinci de cetăţeni din Afganistan și India, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în trei ansambluri rutiere sau deplasându-se pe jos către frontiera cu Ungaria.

În data de 14.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și India, solicitanţi de azil în România.

 

Doi șoferi, un turc și un bulgar, s-au ales cu dosare penale

 

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean turc, respectiv un bulgar, care transportau mobilier și piese auto pentru societăți comerciale din Belgia și Germania. În urma controlului asupra mijloacelor de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră. 

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel