Valeriu Gheorghiță, apel către români: Pe cei de azi poate nu îi cunoști, mâine pot fi prietenii tăi

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Valeriu Gheorghiţă, provocare pentru Andreea Esca, Mihai Bobonete, Lucian Mîndruţă şi Văru Sandel
Valeriu Gheorghiţă, provocare pentru Andreea Esca, Mihai Bobonete, Lucian Mîndruţă şi Văru Sandel

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, a făcut un nou apel pentru respectarea măsurilor de protecție și pentru vaccinare, spunând că pe cei bolnavi sau pe cei decedați azi poate nu îi cunoaștem, dar cei de mâine pot fi prietenii sau rudele noastre.

Valeriu Gheorghiță a spus că numai dacă rămânem solidari și respectăm măsurile de prevenție putem reușit să depășim valul 4. Dacă nu respectăm, este „extrem de complicat”.

„Putem să creștem cât putem numărul de paturi la Terapie Intensivă, putem să extindem capacitatea de internare. Lupta nu va fi în felul acesta câștigată! Trebuie să limităm numărul de cazuri care apar zilnic. Ne uităm la toate sistemele de sănătate mult mai performante decât sistemul medical românesc. Toate au fost depășite de numărul foarte mare de cazuri. Varianta Delta are o capacitate foarte mare extraordinară de a genera mii și mii de cazuri în fiecare zi pentru că avem sute de mii de persoane care nu au niciun grad de protecție, nici după trecerea prin boală, nici după vaccinare”, spune Gheorghiță.

Acesta spune că fără respectarea măsurilor de protecție, fără respectarea regulilor precum igiena, masca de protecție, distanțarea și vaccinarea nu putem să câștigăm lupta cu coronavirusul.

„Pe cei de azi poate nu îi cunoști, mâine pot fi prietenii tăi“

 

„Ne uităm la raportările zilnice. Poate că sunt persoane pe care nu le cunoaștem astăzi, dar mâine pot fi prietenii noștri, pot să fie rudele noastre, pot să fie cei dragi nouă, așa încât fiecare persoană care astăzi respectă regulile, care astăzi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi, cu alte boli, să poată să fie internați în spitale, va elibera un loc la ATI, va lăsa un pat liber așa încât, dragi români, vă rog să aveți încredere în noi, în medici, indiferent de situația pe care o avem astăzi în România”, mai spune președintele CNCAV.

Joi a fost înregistrat un record absolut al persoanelor care au decedat din cauza COVID-19: 328 de decese. Au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În spitale erau internați cu COVID-19 14.569, iar dintre ei, 1.513 erau internați la ATI. Din totalul pacienților internați, 400 sunt minori, 377 fiind internați în secții și 23 la ATI.

Președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat, joi, cu doza 3 de vaccin la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel