Vâlcov, promisiune HALUCINANTĂ: Vrem să scădem la jumătate ratele românilor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Darius Vâlcov, consilierul premierului, a declarat pentru TVR că Guvernul vrea să scadă ratele românilor la jumătate până la finalul anului. 

"Ce ne-am dorit cu OUG 114? (…) În momentul în care s-a luat această decizie, ne-am uitat la comportamentul băncilor din piaţa românească de 30 de ani de zile şi am constatat, fără nicio excepţie, că în fiecare an ratele la dobânzi, la creditele pe care le iau românii sunt de 2-3-5-6 până la 7 ori mai mari decât în restul țărilor Uniunii Europene. (...) Această creștere a care s-a produs în ultimii doi ani de zile s-a produs artificial, fără să aibă niciun motiv la bază". a acuzat consilierul primului-ministru, la Televiziunea Publică.

Întrebat de către moderatorul Ionuţ Cristache ce a făcut Banca Naţională în tot acest timp, Darius Vălcov a răspuns cu un alt val de acuzaţii la adresa instituţiei şi a a vorbit despre intenţiile Guvernului de a reduce ratele românilor.

"BNR a fost martor. Nu ştiu dacă a pus umărul la aceste politici dar trebuie spus la un moment dat stop şi până la sfârşitul acestui an, Guvernul şi-a propus ca ratele la creditele românilor să coboare la jumătate, atât la băncile comerciale, cât şi prin programele pe care noi le avem demarate. (...) Noi nu vorbim de un comportament din ultimii doi ani de zile. Noi vorbim de un comportament de 29 de ani şi la discuţii le-am zis un singur lucru: În momentul în care vrem să mergem mai departe în relaţia Guvern - bănci, trebuie să vedem ratele la jumătate. (...) Şi atunci este cu 20-30%  este peste media UE."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel