Vaccinul împotriva SARS-CoV-2 este pe drum: Agenţia Europeană a Medicamentului, DECIZIE pe 29 decembrie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Vaccinul împotriva SARS-CoV-2 e pe drum. O decizie importantă a Agenţiei Europene a Medicamentului, aşteptată pe 29 decembrie. 

Agenţia Europeană a Medicamentului va decide pe 29 decembrie dacă are suficente date care să dovedească eficienţa şi siguranţa vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer BioNTech.

Pentru vaccinul Moderna va fi luată o decizie pe 12 ianuarie.

Dosarele pentru autorizare pentru cele două vaccinuri au fost deja depuse şi o primă audiere va avea loc pe 11 decembrie.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că ţările membre trebuie să fie consultate, dar Comisia va face tot ce este posibil ca să ajungă la o decizie rapid, dat fiind faptul că este urgent să înceapă campania de vaccinare”, spune Stefan de Keersmaecker, purtător de cuvânt al EMA.

În cazul unei decizii pozitive, aşa cum se aşteaptă, de altfel, toată lumea - cele două vaccinuri au arătat o eficienţă în jur de 95 la sută - campaniile de vaccinare vor începe rapid.

Primii europeni ar putea fi vaccinați la sfârșitul lui decembrie

 

Preşedinta Comisiei Europene spune că primii europeni ar putea fi vaccinaţi la sfârşitul lunii decembrie.

„Trebuie să spun că este o lumină la capătul tunelului, dar trebuie să fim disciplinaţi până în momentul în care ajungem la un plan de vaccinare adecvat să eradicăm acest virus”, a declarat Ursula von der Leyen.

Realist vorbind, mai devreme de luna ianuarie nu va începe campania de vaccinare în România. Românii se vor putea vaccina abia în primăvară, dacă nu fac parte dintr-o categorie de oameni care au prioritate la vaccinare.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că o campanie de vaccinare pentru publicul larg va fi organizată la ei între aprilie şi mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel