Vaccinarea, obligatorie în Viena și în alte landuri din Austria. Sunt vizate de măsură și îngriitoarele românce

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Vaccinarea va deveni obligatorie la Viena, Austria. Sunt vizați noii angajați din sistemul de sănătate și instituțiile sociale.

În Burgenland, vaccinarea împotriva corona este o condiție pentru noii angajați în spitale, în Austria de Jos și pentru cei din sectorul social. Aceasta este și direcția în Stiria, scrie Krone.at.

În viitor, noii angajați vor trebui vaccinați nu numai împotriva rujeolei, hepatitei, rubeolei și tetanosului, ci și împotriva coronavirusului, așa cum a declarat luni biroul guvernatorului Burgenland Hans Peter Doskozil (SPÖ), informează B1 TV. De asemenea, în Austria de Jos există o vaccinare obligatorie pentru noii angajați, în unitățile sanitare și sociale.

La Viena, de la începutul lunii iunie, există obligația de vaccinare pentru noii angajați din sănătate, adică toți angajații majorității principalelor spitale vieneze și ale multor case de bătrâni.

Cerința de vaccinare se aplică medicilor, asistenților medicali, personalului de curățenie și întregii administrații, inclusiv stagiarilor. Consilierul municipal Hacker a declarat săptămâna trecută că vaccinarea obligatorie ar trebui să se aplice în cele din urmă în întregul sector social și de sănătate. O extensie la alte grupuri profesionale „nu este exclusă”.

În sistemul de îngrijire din Austria lucrează sute de mii de românce, a căror vaccinare ar putea deveni astfel obligatorie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel