Vaccin anti-COVID pentru copii. Expert italian: "Probabil în primăvară"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

În marea cursă pentru vaccinul anti-Covid există o grupă de vârstă care nu a fost luată în considerare până acum, cea pediatrică. Pentru copii și adolescenți încă nu există vaccin și va trebui așteptată primăvara anului 2021 pentru ca experimentele să înceapă. 

Declarația aparține Antonellei Viola, director științific la Institutul de Cercetări Pediatrice Città della Speranza din Padova, citată de TG24 Sky.

Pentru copii și adolescenți încă nu există un vaccin și va trebui să așteptăm până în primăvara anului 2021 să înceapă experimentele pe un număr redus de copii .

„Nu este nimic sigur, dar cei care lucrează în domeniu consideră că primăvara este un moment probabil”, a spus Viola.

„Dacă vaccinurile pentru adulți vor fi aprobate la sfârșitul lunii decembrie, momentul pentru a începe testarea pe copii, de toate vârstele, va fi probabil primăvara”, a adăugat Antonella Viola, potrivit Mediafax.

Vaccinurile trebuie să-și dovedească eficacitatea la adulți

 

Pentru a începe, totuși, testarea, trebuie mai întâi verificat dacă vaccinurile sunt sigure și eficiente la adulți: „Atunci vom începe să recrutăm câțiva adolescenți. Ei vor fi vaccinați și vom aștepta să vedem efectele și abia apoi vom trece la copiii mai mici”.

În acest moment, printre cele trei vaccinuri testate pe oameni și cel mai aproape de a primi aprobare, „Pfizer a inclus deja copii cu vârsta de până la 16 ani și a început recent un mic studiu până la 12 ani în SUA, pe câteva sute de copii".

Pentru celelalte vaccinuri de la Moderna și AstraZeneca, adaugă Viola, „nu se știe, dar este probabil ca aprobarea la adulți să fie așteptată înainte de a începe procedurile pentru studiile pediatrice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel