Vacanțele all-inclusiv în Grecia, Spania și Turcia au devenit mult mai scumpe

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Vacanțele all-inclusiv în Grecia, Spania și Turcia au devenit mult mai scumpe / Sursa foto: freepik.com
Vacanțele all-inclusiv în Grecia, Spania și Turcia au devenit mult mai scumpe / Sursa foto: freepik.com

Pentru cei care caută un gyros grecesc, litri de sangria spaniolă sau un kebab turcesc bun de tot pentru a-și umple zilele între plajă, bar și hotel în această vară, s-ar putea să aibă parte de un șoc. Pachetele de vacanță în cele trei puncte fierbinți ale Mediteranei au crescut în preț și au devenit mult mai scumpe.

În această vară s-ar putea să căutați alte plaje fierbinți în afară de cele din Grecia, Spania și Turcia dacă sunteți în căutarea unei vacanțe la preț avantajos care să nu vă arunce în aer toate economiile.

Prețul mediu al unei săptămâni cu totul inclus în Mallorca, în Spania, a crescut cu 21%. Prețurile pentru Tenerife au crescut cu peste 22%, arată cifrele de la TravelSupermarket.

Creta, în Grecia, este cu 25% mai scumpă decât anul trecut. În general, cele mai populare destinații, Spania, Turcia, Grecia, Portugalia și Cipru au crescut cu aproape 12%.

Prețurile pentru țările de dincolo de Marea Mediterană au crescut, de asemenea, potrivit cifrelor compilate de site-ul de comparare a prețurilor pentru BBC.

 

Mulți potențiali călători nu-și mai pot permite acum planurile de vacanță



Există unele variații între țări, prețul mediu al pachetelor de vacanță crescând cel mai mult în Spania, cu aproape 15 procente, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât în Portugalia, care are un cost mai mare cu doar 5 procente.

În urma acestei creșteri a prețurilor, mulți potențiali călători nu-și mai pot permite acum planurile de vacanță.

Și nu doar călătoriile și cazarea au crescut, deoarece turiștii trebuie acum să aloce costuri suplimentare pentru a-și lăsa mașina la aeroport.

Tariful mediu pe noapte era puțin peste 13 lire sterline în luna mai a anului trecut, dar acum a crescut la mai mult de 14 lire sterline, ceea ce nu pare chiar mult, dar toți acești bani se adună în cele din urmă.

 

Prețurile de închiriere a mașinilor au scăzut



Nu avem doar vești proaste despre această vară, deoarece șoferii vor fi fericiți să afle că, din fericire, prețurile de închiriere a mașinilor au scăzut.

Potrivit cifrelor obținute de BBC, tariful mediu zilnic pentru închirierea unei mașini în Irlanda a scăzut drastic de la 203 lire sterline în august 2022 la doar 48 de lire sterline în august anul acesta.

Nu e deloc rău deloc, însă, dacă nu conduceți, mă tem că nu mai există nicio altă parte bună.

 

Cum să economisiți bani în vacanță

 

Alegeți o locație mai ieftină. O vacanță în țară elimină costurile de călătorie și de schimb valutar, dar și destinațiile de peste mări variază foarte mult.

Pentru a decide dacă all-inclusive vă va economisi bani, analizați mai întâi costurile locale pentru mâncarea la restaurant și nu uitați de băuturi și de transferurile de la aeroport.

Călătoriți în afara vacanțelor școlare, dacă puteți.

Rezervarea din timp poate fi utilă, mai ales dacă trebuie să călătoriți la orele de vârf.

Verificați dacă puteți obține un zbor mai ieftin dacă călătoriți la mijlocul săptămânii.

Negociați. Sunați la agenția de turism pentru a vedea dacă poate îmbunătăți prețul pe care l-ați găsit online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel