USR, schimbare de statut. Vot direct al membrilor pentru alegerea preşedintelui

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Comitetul Politic al USR se întruneşte, sâmbătă, la Brăila, pentru a discuta propunerile de modificare a statutului partidului în sensul ca preşedintele să fie ales prin vot direct, deschis al tuturor membrilor, a declarat, vineri, liderul USR, Dan Barna.

Barna a precizat că propunerile care vor fi aprobate de Comitetul Politic vor fi supuse adoptării Congresului partidului din 13 iulie. Congresul pentru alegerea conducerii urmează să fie organizat în toamnă.

"Sâmbătă, are loc Comitetul Politic al USR privind modificarea unor elemente de statut. Este o procedură firească. Anul acesta avem şi alegeri interne pentru conducerea partidului - preşedinte şi Birou Naţional - şi oricum promisesem în 2017 ca următorul preşedinte să fie ales cu voturile tuturor membrilor şi, practic, vom avea o discuţie pe modalitatea de alegere a preşedintelui, dacă rămâne să fie ales prin delegaţi la Congres sau prin votul egal şi direct al tuturor membrilor partidului. O să propun un vot pentru modificarea statutului în sensul de a avea un vot egal şi direct al tuturor membrilor pentru preşedintele partidului", a explicat Barna, pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, Comitetul Politic este o etapă intermediară, acest organism fiind cel care propune Congresului modificările statutului.

La Comitetul Politic se va face şi o analiză a rezultatelor alegerilor europarlamentare. De asemenea, se va discuta despre afilierea europarlamentarilor la noul grup de la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel