USR: "CCR a respectat ORDINUL lui Dragnea"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Deputati USR în Parlament
Deputati USR în Parlament

USR acuză Curtea Constituţională a României că a respectat un presupus ordin al lui Liviu Dragnea când au declarat neconstituţionale cele două protocoale încheiate de Parchetul General cu SRI.

"Ordinul lui Dragnea devine de astăzi mai important decât o decizie judecătorească. Decizia de astăzi demonstrează că CCR s-a transformat într-o suprainstanță de judecată în România. Judecătorii CCR au anulat practic decizia Curții de Apel București care stabilise că protocoalele nu sunt acte administrativ-normative. Astfel, deciziile unor politruci ajung mai importante decât cele ale judecătorilor și subminează întregul sistem de justiție din țara noastră. Mai grav este că ordinul lui Dragnea devine de astăzi mai important decât o decizie judecătorească, iar justiția își pierde puterea în România", se arată într-un comunicat al USR.

Citește și: CCR: Protocoalele SRI-Parchet, neconstituționale

"Un conflict juridic între instituții înseamnă un blocaj, în schimb nu a existat niciun blocaj instituțional din cauza protocoalelor, iar aceste protocoale nu aveau valoare de lege. Este foarte grav că CCR admite conflicte politice, nu juridice, inventate de politicieni cu probleme penale", a declarat deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia juridică.

USR îi cere președintelui Iohannis să convoace de urgență referendumul pe justiție

 

"Nu mai este vorba doar de lupta politică, ci de siguranța României. USR îi cere președintelui Iohannis să convoace de urgență referendumul pe justiție și face apel la toți parlamentarii pentru a declanșa modificarea Constituției astfel încât să fie modificate criteriile de alegere a judecătorilor CCR și pentru a stabili o serie de limite unei instituții care în loc să apere democrația din România, a ajuns la cheremul lui Liviu Dragnea și subminează justiția", mai precizează USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel