Urmărire ca-n filme lângă frontieră: Un contrabandist a reușit să fugă, abandonând mașina și țigări în valoare de peste 170.000 lei

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Țigări de contrabandă, trecute în România cu drona. Polițiștii au confiscat peste 11.000 de pachete
Țigări de contrabandă, trecute în România cu drona. Polițiștii au confiscat peste 11.000 de pachete

O nouă urmărire în trafic a avut loc în apropiere de frontiera cu Ucraina. În urma acesteia, un contrabandist a reușit să fugă de polițiștii de frontieră suceveni. Bărbatul și-a abandonat mașina și țigările de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, cazul a avut loc marți, 2 noiembrie. Potrivit polițiștilor de frontieră, în jurul orei 18:40, acestia au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism de teren. Acesta nu avea numere de înmatriculare și se deplasa dinspre frontiera de stat, spre localitatea Lupcina.

Șoferul autoturismului nu a oprit. Acesta a continuat să conducă cu mare viteză, astfel că, polițiștii au plecat în urmărirea acestuia. După aproximativ 2 km, mașina a fost găsită abandonată pe un drum forestier, potrivit NewsBucovina.

 

În interiorul vehiculului se aflau aproximativ 15.000 pachete cu țigări

 

Polițiștii de frontieră au descoperit că în interiorul vehiculului se aflau 14.710 pachete cu țigări de Duty Free, în valoare de 172.100 lei.

Potrivit sursei citate, țigările au fost ridicate de anchetatori, în vederea confiscării. În ceea ce privește autoturismul, în valoare de 5.000 lei, acesta a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în această cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

Focuri de armă la graniţa României. Polițiștii, în alertă maximă

 

Un incident asemănător a avut loc și cu o zi în urmă, când poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare pe timpul unei acțiuni de combaterea a contrabandei tot la frontiera cu Ucraina, în urma căreia au reținut un cetățean ucrainean și au confiscat 21.250 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 250.000 lei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.50, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcția localității de frontieră Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase șase focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale. În urma acțiunii, s-a reușit reținerea unui cetățean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, iar celelalte persoane au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel