Urgia Barra a făcut ravagii în Irlanda și Marea Britanie: „O bombă meteo” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Urgia Barra care s-a abătut asupra Irlandei şi Marii Britanii a făcut ravagii: rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră, cel puţin 50.000 de oameni fără curent electric, şcoli închise şi inundaţii.

Furtuna Barra a zguduit toată țara, lăsând zeci de mii de oameni fără curent și inundând sute de proprietăți. Au fost raportate, de asemenea, copaci doborâți și inundații în anumite părți ale țării, cetățenii fiind avertizați să nu facă deplasări inutile și să stea departe de coastă.

 

Școlile, grădinițele și creșele dintr-o zonă de alertă meteo roșie sau portocalie ar trebui să rămână închise, a anunțat Guvernul. Această alertă include 12 orașe: Dublin, Donegal, Sligo, Leitrim, Cork, Kerry, Waterford, Limerick, Clare, Galway, Mayo și Wexford.

 

Meteorologii englezi au numit urgia o „bombă meteo”.

 

Zboruri anulate

 

Întreaga țară va rămâne în stare de avertizare de vânt și ploaie până miercuri la ora 18.00.

Unele zboruri au fost anulate, iar condițiile de conducere sunt dificile, anunță BBC.

 

În timp ce lapovița și zăpada au căzut peste vestul Irlandei de Nord, cea mai puternică rafală înregistrată a fost de 122 km/h la Orlock, County Down.

 

Circulația trenurilor, afectată, Piața de Crăciun, închisă

 

Unele servicii feroviare au fost, de asemenea, afectate, Translink informând pasagerii cu privire la starea acestora pe măsură ce au loc evoluții.

În Belfast, Piața de Crăciun din incinta Primăriei a fost închisă marți, la fel ca Victoria Park din estul Belfastului și proprietatea National Trust Mount Stewart de pe malul Strangford Lough.

Un zid s-a prăbușit la Ballywalter Harbour din County Down, în timp ce niște schele s-au prăbușit pe o mașină în Londonderry.

Ministrul Comunităților, Deirdre Hargey, a declarat că schema de plată de urgență pentru persoanele ale căror case au fost inundate a fost activată. Oamenii care au suferit inconveniente grave ca urmare a inundațiilor pot cere 1.000 de lire sterline pentru a se asigura că locuințele lor devin locuibile cât mai curând posibil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel