Urgia a lovit România: copaci smulși, stâlpi căzuți pe stradă, mașini avariate. Foto

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

O furtună puternică a lovit sâmbătă după amiază România. Capitala a fost cea mai încercată, acolo unde vântul foarte puternic a făcut ravagii. 

Un număr de 29 de copaci doborâţi şi alţii în pericol să cadă, 19 autoturisme avariate şi demisolul unei locuinţe inundat de ploaie este bilanţul furtunii de sâmbătă după-amiază din Bucureşti, conform ISUBIF.

Potrivit sursei citate, pe mai multe artere au existat copaci doborâţi pe carosabil, dar şi pe maşini (pe Şoseaua Alexandriei şi pe strada Romaniţei), iar pe alte străzi - arbori în pericol să cadă.

Totodată, pe mai multe străzi au fost situaţii în care, pe clădiri, elementele de construcţie riscau să se desprindă. Pe strada Intrarea Filmului, un acoperiş a fost parţial desprins de vânt, iar pe strada Humuleşti, demisolul unei locuinţe a fost inundat.

Pe Drumul Onisiei a căzut un stâlp, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtcircuit la un stâlp de iluminat.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, a menţionat sursa citată. 

3. -imagine fara descriere- (copac-cazut-masina.jpg)

2. -imagine fara descriere- (intrare-bucuresti.jpg)

Se circulă cu greutate în multe zone din România

 

În multe zone din țară, sâmbătă seara sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi pe care traficul se desfășoară în condiții de ploaie abundentă, cu rafale de vânt, astfel încât polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu prudență.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

În multe zone din țară, sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi pe care traficul se desfășoară în condiții de ploaie abundentă, cu rafale de vânt.

Astfel, polițiștii le recomandă șoferilor să crească distanța de siguranță între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcției și să evite staționarea în apropierea copacilor.

ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate și ploi valabile în cea mai mare parte a țării până luni dimineață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel