UPDATE! Sunt 2 ROMÂNI răniți în accidentul cu 33 de victime din Franța

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Treizeci şi trei de persoane au fost rănite - dintre care patru grav - duminică pe o autostradă din nordul Franţei într-un accident în care a fost implicat un autocar care asigura legătura Paris-Londra, au anunţat autorităţile regionale franceze, informează AFP, citat de Agerpres. 

Dintre cele 33 de persoane aflate la bord, cu tot cu şoferiţa, 29 au fost rănite uşor şi patru grav, potrivit prefecturii. AFP transmite că 22 dintre cei 33 de răniţi sunt cetăţeni străini: doi români, 10 britanici, cinci americani, un spaniol, un australian, un cetăţean din Mauritius, un japonez şi un sri-lankez. Anterior, AFP informase că printre răniţi se număra un singur cetăţean român, 11 britanici, trei americani şi un rus. Unsprezece dintre răniţi sunt cetăţeni francezi.

Potrivit ultimului bilanţ, făcut la ora locală 15:30, 33 de persoane, între care şi şoferiţa autocarului, au fost transportate la spitalele din Amiens (11 răniţi, între care patru grav) Peronne (10 răniţi), Montdidier (6 răniţi) şi Saint-Quentin (6 răniţi).

Într-un comunicat de presă, compania Flixbus - care oferă călătorii pe distanţe lungi la preţ scăzut în special în Europa - a declarat că se află "în contact strâns cu autorităţile locale pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului şi pentru a asigura preluarea pasagerilor". Potrivit dpa, Flixbus a precizat că autocarul era operat de un partener local care funcţiona sub marca Flixbus.

Cotidianul Courrier Picard a relatat că Flixbus a pus la dispoziţie un număr de urgenţă gratuit pentru pasageri şi rudele lor - 0080030013730 - şi o adresă de email - [email protected]. Un alt autocar se deplasa la locul accidentului pentru a-i prelua pe pasagerii care doreau să-şi continue drumul către destinaţia finală, Londra.

Potrivit unui comunicat de presă al prefecturii din Somme (nordul Franţei), la orele locale 11:50, un autocar al companiei Flixbus a efectuat o ieşire pe autostrada A1 care face legătura între oraşele Amiens şi Saint-Quentin şi s-a răsturnat pe-o parte. În comunicat nu au fost detaliate circumstanţele în care a avut loc accidentul.

Importante forţe de intervenţie au fost mobilizate.

Potrivit cotidianului Courrier Picard, citat de dpa, autocarul a derapat într-o curbă pe carosabilul umed, s-a izbit de o barieră şi apoi s-a răsturnat. Fotografii de la faţa locului arătau autocarul răsturnat pe o parte cu geamurile sparte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel