Unul dintre românii întorși aseară din Maroc, testat pozitiv. Ar avea tulpina Delta

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat o infecție cu coronavirus la unul dintre românii întorși aseară din Maroc. 

Unul dintre românii repatriați aseară din Maroc a fost depistat pozitiv la coronavirus. Anunțul a fost făcut în această seară de Ministerul Sănătății.

Nu se știe încă sigur dacă este vorba despre tulpina Delta sau Omicron. 

”Rezultatul uneia dintre probele recoltate de la pasagerii repatriați seara trecută din Maroc este pozitiv la infecția cu virusul SARS-COV-2, iar primele indicii sugerează că ar putea fi vorba despre tulpina Delta.

Probe trimise spre analiză

 

Persoana depistată pozitiv este izolată la domiciliu, iar direcția de sănătate publică va demara ancheta epidemiologică. Proba pozitivă a fost trimisă pentru secvențiere în vederea stabilirii tulpinii virusului.

Menționăm că, au fost prelucrate 115 probe de la toți pasagerii cursei, 114 dintre acestea fiind negative. Vă vom ține la curent cu evoluția situației pe măsură ce vor apărea informații de interes”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății. 

Români repatriați din Maroc cu o aeronavă TAROM

 

Aeronava TAROM cu care au fost repatriați din Maroc 122 de cetățeni români și 62 de cetățeni ai altor state europene a ajuns aseară,  2 decembrie 2021, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în jurul orei 20.00. 

Nicio persoană nu prezenta simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele au fost testate și li s-a recomandat să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului.

În cazul în care rezultatul testului este negativ, cetățenii repatriați din Maroc, țară aflată în zona verde, rămân în contact cu autoritățile medicale pentru a depista orice semn al apariției eventualelor simptome. 

În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoanele respective sunt transportate la unități medicale pentru investigații și monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvențiere, în vederea stabilirii variantei de tulpină. 

Tratament cu anticorpi, eficient împotriva variantei Omicron

 

Analize de laborator care vizează tratamentul cu anticorpi dezvoltat împotriva COVID-19 de grupul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) în colaborare cu partenerul său american Vir au arătat că acest medicament este eficient şi împotriva noii variante Omicron a virusului SARS-CoV-2, au anunţat joi reprezentanţii companiei britanice, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Potrivit producătorului britanic, testele de laborator şi un studiu realizat pe şoareci au demonstrat că Sotrovimab, un cocktail de anticorpi de sinteză, este eficient împotriva unor virusuri care au fost modificate genetic pentru a prezenta unele dintre mutaţiile principale ale variantei Omicron.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel