Unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia oferă 30.000 celor care aleg să se mute acolo: „Orașul uleiului” are multe atracții - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia oferă 30.000 celor care aleg să se mute acolo: „Orașul uleiului” are multe atracții - VIDEO
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia oferă 30.000 celor care aleg să se mute acolo: „Orașul uleiului” are multe atracții - VIDEO

În Italia există un orășel care oferă 30.000 celor care aleg să se mute pe teritoriul său prin stabilirea reședinței într-una dintre casele sale părăsite.

În ultimii ani au existat numeroase inițiative în Italia promovate de micile sate și orașe aflate în pericol de abandon care intenționează să-și repopuleze teritoriile. Propunerea de case la vânzare cu 1 euro pentru a aduce noi locuitori în localități nelocuite a avut un succes internațional și astfel de inițiative sunt din ce în ce mai multe în număr. Cea mai recentă propunere vine din Italia unde există un orășel care oferă 30.000 celor care aleg să se mute acolo.

Presicce, din Puglia, va plăti 30.000 de euro oricui decide să cumpere o casă în raionul municipal și să se stabilească acolo. Scopul este repopularea localității în care natalitatea este cea mai scăzută și unde sunt puțin peste 5.000 de locuitori. Fondurile pentru plata noilor rezidenți provin din recenta fuziune a municipiului Presicce și Acquarica, care va fi alocată mai mult de un milion de euro pe an conform legilor statului. Cu toate acestea, nu au fost încă definite toate condițiile pentru atribuirea celor 30.000 de euro. Cifra a fost calculată pe baza unui cost de 500 de euro pe metru pătrat pentru o casă în centrul orașului Presicce și a maxim 25.000 de euro pentru renovarea casei.

 

 

Presicce este cunoscut sub numele de „Orașul Uleiului”

 

Presicce are de fapt multe atracții. Se află la doar 9 kilometri de marea cristalină și plajele de nisip din Maldivele din Salento și Marine di Ugento și este considerată printre cele mai frumoase localități din Italia. Municipiul este cunoscut sub numele de „Orașul Uleiului” și „Orașul Ipogeelor” ​​datorită cantității mari de plantații de măslini prețioase din zona Presicce și a numeroaselor camere săpate în subteran folosite adesea ca mori de ulei de către fermieri.

Astăzi, unele dintre aceste hipogee pot fi și ele vizitate și reprezintă, alături de palatele baroc și străzile tipice înguste din piatră ușoară din Apulia, una dintre cele mai importante atracții turistice din Puglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel