UNTRR solicită Guvernului ajutor de urgenţă pentru transportatorii rutieri români de vehicule

UNTRR solicită Guvernului ajutor de urgenţă pentru transportatorii rutieri români de vehicule
UNTRR solicită Guvernului ajutor de urgenţă pentru transportatorii rutieri români de vehicule

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează situaţia gravă pe care o traversează transportatorii rutieri de vehicule, afectaţi direct de consecinţele crizei globale de microcipuri din industria automotive şi solicită Guvernului României măsuri de sprijin urgente pentru salvarea acestui sector de activitate, conform unui comunicat remis, vineri.

„În acest context economic dificil pentru industria automotive, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului României să acorde în regim de urgenţă o linie de ajutor financiar nerambursabil transportatorilor rutieri români de vehicule afectaţi de criza microcipurilor, de minim 10.000 lei/lună pentru fiecare vehicul neutilizat, pentru a menţine capacitatea de transport auto până la reluarea producţiei la capacitate normală.

Atenţionăm că, în lipsa unei astfel de măsuri, firmele de profil îşi vor reduce capacitatea sau se vor închide, iar la reluarea producţiei auto la capacitate normală transportul va fi efectuat de firme din afară, la tarife mai mari, care vor penaliza competitivitatea producţiei auto din România”, se menţionează în comunicat.

 

7,1 milioane de autovehicule nu pot fi fabricate din cauza crizei microcipurilorPotrivit sursei citate, în acest an, 7,1 milioane de autovehicule nu pot fi fabricate din cauza crizei microcipurilor. Reducerea producţiei uzinelor de autovehicule din România, paralizată din cauza crizei globale de microcipuri, a perturbat semnificativ activitatea transportatorilor români de vehicule.

„Din 2020, activitatea transportatorilor români de vehicule este puternic afectată de pandemia de COVID-19, iar situaţia acestora s-a agravat în 2021, odată cu escaladarea crizei componentelor electronice pentru industria automotive. Urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală, uzina Dacia de la Mioveni şi uzina Ford de la Craiova şi-au redus drastic producţia anul acesta. Astfel, producţia de automobile Dacia şi Ford a scăzut cu 50% la nivelul lunii septembrie 2021 faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM)”, semnalează UNTRR.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy