Uniunea Europeană lansează un proiect online care oferă peste 4.000 de locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania va reduce programul de lucru al muncitorilor pentru a creşte productivitatea companiilor / Foto: Unsplash
Spania va reduce programul de lucru al muncitorilor pentru a creşte productivitatea companiilor / Foto: Unsplash

Comisia Europeană a prezentat luni un nou instrument online pentru a-i ajuta pe ucraineni să își găsească un loc de muncă, în timp ce blocul comunitar încearcă să prelungească cu încă un an protecția acordată celor strămutați de invazia Rusiei.

Aproximativ 4,2 milioane de persoane care au sosit în UE din Ucraina sunt acoperite de un sistem care le oferă tuturor celor care fug de conflict sprijin pentru cazare, asistență medicală, acces la educație și dreptul de a intra pe piața muncii din UE.

 

Refugiaților din Ucraina vor avea acces la peste 4.000 de locuri de muncă

 

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat că acest sistem trebuie să fie prelungit cu cel puțin un an, până în martie 2024, iar cei care se întorc în Ucraina să își poată păstra drepturile în cazul în care ar fi nevoie să fugă din nou.

Instrumentul online de căutare a locurilor de muncă, denumit "EU Talent Pool", le va permite celor strămutați de invazia Rusiei să își încarce CV-urile, care vor fi disponibile pentru peste 4.000 de angajatori, servicii publice naționale de ocupare a forței de muncă și agenții private de ocupare a forței de muncă.

 

Cinci țări din Uniunea Europeană sunt implicate în acest proiect pilot

 

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, Nicola Schmidt, a declarat la o nouă conferință că cinci țări UE s-au alăturat acestui proiect pilot, inclusiv Polonia, care găzduiește cei mai mulți refugiați ucraineni, și a cerut și altora să se alăture.

"Pentru angajatorii din UE, despre care știm că se confruntă cu deficit de forță de muncă în multe sectoare și în multe calificări diferite, aceasta poate fi o resursă importantă la care puteți apela", a spus el.

 

Refugiații pot accesa site-ul în trei limbi diferite

 

Instrumentul pilot de căutare a locurilor de muncă, gestionat de Autoritatea Europeană a Muncii, este disponibil în limbile engleză, ucraineană și rusă și este conectat la rețeaua de cooperare a UE de servicii de ocupare a forței de muncă cu peste 3 milioane de locuri de muncă vacante.

Aproximativ 600 000 de ucraineni au intrat pe piața muncii din UE de la începutul conflictului, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel