Ungaria. O româncă și iubitul său turc, expulzați din țară. Cei doi au fost acuzați de trafic ilegal de migranți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. O româncă și iubitul său turc, expulzați din țară. Cei doi au fost acuzați de trafic ilegal de migranți
Ungaria. O româncă și iubitul său turc, expulzați din țară. Cei doi au fost acuzați de trafic ilegal de migranți

Tribunalul Districtual din Debrețin a anunțat, miercuri, verdictul într-un dosar privind doi inculpați, care se ocupau de trafc de migrați. Mai exact, o româncă și iubitul său turc au fost prinși în timp ce transportau, ilegal 31 de migranți într-un camion, a declarat Tribunalul Debrețin.

Bărbatul turc, de 54 de ani, și iubita sa, cetățean român, de 41 de ani, au mărturisit săvârșirea faptei, în conformitate cu rechizitoriul, și au renunțat la dreptul unui proces. Prin urmare, Parchetul a prezentat probele în cauză, iar magistrații au  formulat o propunere de condamnare cu suspendare în caz de mărturisire și renunțare la dreptul la proces. Cei doi au recunoscut fapta cu ajutorul interpreților și au renunțat la dreptul la proces, ceea ce a fost acceptat de instanță.

Instanța de fond i-a găsit vinovați pe cei doi vinovați de infracțiunea de trafic de persoane, pe care bărbatul turc a săvârșit-o în calitate de membru al unei organizații criminale, scrie dehir.hu.

Așadar, în conformitate cu depunerea procurorului, instanța de judecată l-a condamnat pe turc la 2 ani de închisoare cu suspendare și deportare din Ungaria pentru 4 ani. Partenera sa, o româncă, a fost condamnată cu suspendare la 1 an și 2 luni de închisoare și deportată din Ungaria pentru 2 ani și 4 luni.

 

Ungaria. O româncă și iubitul său turc, expulzați din țară. Cei doi au fost acuzați de trafic ilegal de migranți 

 

Potrivit verdictului, bărbatul turc, de 54 de ani, s-a întâlnit cu mai mulți conaționali într-un club de noapte din Istanbul, în luna septembrie 2020. Indivizii erau implicați în traficul ilegal de migranți din Turcia în Europa de Vest și făceau parte dintr-o organizație criminală.

Întrucât membrii organizației criminale au achiziționat un camion nou, aveau nevoie de un șofer cu acte de călătorie în regulă, așa că au convenit cu bărbatul turc, care este inculpat de gradul I în dosar.  Cu camionul pus la dispoziție de organizația criminală, turcul, în vârstă de 54 de ani, a pornit spre Europa de Vest prin România în toamna anului 2020, luându-și și iubita, inculpată și ea în dosar.

Inculpații au efectuat o cursă până în Germania, urmând să se întoarcă în România. Erau se aflau în Germania când turcul a fost solicitat de un conațional să  plece în Ungaria, pentru că urma să efectueze un nou transport.

Românca nu știa că prietenul său folosea camionul în numele unei organizații criminale. Conform instrucțiunilor,  cei doi au ajuns în Ungaria pe 29 decembrie 2020, fiind în contact permanent cu un membru al organizației criminale turce.

Atunci românca a aflat că autocamionul va fi folosit pentru trafic de persoane. După aceea, turcul și iubita sa au mers în sudul Ungariei. În baza indicațiilor unui membru al rețelei criminale, învinuitul s-a deplasat cu camionul în zona Kokad din județul Hajdú-Bihar, în data de 14 ianuarie 2021, pentru a ridica 31 de persoane, care au traversat ilegal frontiera.

Migranții, care erau cetățeni sirieni, urmau să fie transportați în zona Budapestei, de unde urmau să călătorească, ulterior, în Europa de Vest. Migranții au ajuns la Timișoara cu două zile mai devreme, de unde au fost ridicați de alți membri ai rețelei și apoi transportați cu un camion pe partea românească a frontierei, unde au trecut granița pe jos.  Migranții au așteptat 24 de ore în pădurea din apropiere, iar apoi, au urcat în camionul inculpaților.

Turcul și românca au condus câțiva kilometri cu camionul pe drumul numărul 4806, când patrula Poliției de Frontieră Létavértes a oprit vehicul. În cadrul operațiunii, polițiștii i-au arestat pe inculpați pe baza suspiciunii de săvârșire a infracțiunii de trafic de persoane  și i-au prezentat, împreună cu cei 31 de migranți, la poliția de frontieră. Hotărârea Judecătoriei Debrecen este definitivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel