Ungaria. Controalele la punctele de trecere a frontierei de stat, simplificate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Controalele la punctele de trecere a frontierei de stat, simplificate. Sursa foto: freepik.com
Ungaria. Controalele la punctele de trecere a frontierei de stat, simplificate. Sursa foto: freepik.com

La punctele de trecere a frontierei de stat a Ungariei au fost introduse controale simplificate pentru a reduce timpii de aşteptare, după ce eroarea informatică apărută, duminică seara târziu, nu a fost încă eliminată, a anunţat poliţia pe site-ul său luni dimineaţa.

Poliţiştii fac tot posibilul pentru a reduce timpul de aşteptare la punctele de trecere a frontierei, dar pasagerii ar trebui, totuşi, să se aştepte la o trecere mai lentă. Problema sistemului informatic a apărut duminică la ora 22:53 la mai multe puncte de trecere a frontierei rutiere şi la Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta.

Specialiştii depun eforturi pentru eliminarea erorii. Poliţia recomandă călătorilor ca înainte de plecare să se informeze despre orele de deschidere a punctelor de trecere a frontierei, precum şi despre timpii de aşteptare pe pagina de informaţii despre frontieră (Határinfó) postată pe site-ului poliţiei, precum şi cu ajutorul aplicaţiei mobile Sistemul de informare rutieră (Rutin) a Poliţiei ungare. 

 

Vezi și?:Austria înăsprește controalele la frontieră, după decizia Ungariei de a elibera traficanții de persoane; mulți dintre aceștia sunt români

 

Austria înăsprește controalele la frontieră, în timp ce Ungaria eliberează traficanți de persoane condamnați. Budapesta acuză UE pentru decizia de a elibera deținuții străini cu condiția ca aceștia să părăsească țara în 72 de ore.

Austria a sporit securitatea la frontierele sale, după ce Ungaria a eliberat din închisorile sale traficanți de persoane condamnați, într-o dispută care a ridicat, de asemenea, tensiuni cu Bruxelles-ul.

În urma rapoartelor potrivit cărora sute de deținuți ar fi putut fi eliberați, cu condiția ca aceștia să părăsească imediat țara, secretarul de stat al Ministerului de Interne din Ungaria, Bence Rétvári, a dat vina pe Uniunea Europeană pentru această mișcare.

El a declarat că decizia a fost necesară deoarece UE "refuză să contribuie la controlul frontierelor" și a susținut că UE datorează Ungariei 1,5 miliarde de euro în schimbul măsurilor de protecție a frontierelor externe ale blocului, potrivit The Guardian.

Luna trecută, guvernul ungar a emis un decret, care permitea eliberarea a până la 700 de deținuți străini, condamnați pentru trafic de persoane, cu condiția ca aceștia să părăsească țara în termen de 72 de ore.

Adio cozi și aglomerație: Autoritățile de Frontieră din România și Ucraina vor lua măsuri pentru scăderea timpilor de aşteptare

Rétvári a declarat pentru Budapest Times că în închisoare se află 2.000 de persoane condamnate pentru trafic de persoane, ceea ce, potrivit acestuia, contribuie la supraaglomerare.

Decizia de a elibera un număr dintre aceștia a tensionat relațiile cu Austria, care l-a convocat pe ambasadorul ungar. "Credem că acesta este un semnal complet greșit", a declarat jurnaliștilor ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg, înainte de o reuniune a Uniunii Europene la Bruxelles, adăugând că a cerut "clarificări complete" din partea Budapestei.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel