Ungaria. Autoritățile anunță vaccinarea populației cu a treia doză de ser anti Covid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

De la 1 august, autoritățile încep vaccinarea anti-COVID cu a treia doză. Ungaria este prima ţară din Uniunea Europeană care dă undă verde celei de a treia runde de vaccinare.

A treia doză e una de stimulare a sistemului imunitar pentru a face faţă mai bine variantelor coronavirusului. Doza a treia se va administra celor care au cel puţin 4 luni de la precedenta vaccinare anti-COVID. Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a anunșat premierul Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat de asemenea în şcoli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului şcolar.

Între timp, Guvernul Ungariei introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat vineri premierul Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters. "Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical... am extins această regulă pentru coronavirus", a mai spus Orban pentru Kossuth Radio.

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria "va fi şi ea afectată", notează MTI. El a insistat însă că Ungaria, cu 55% din populaţia sa complet vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel