Ungaria. Un român, la un pas să provoace o tragedie, după ce condus pe contrasens pe autostradă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Un român, la un pas să provoace o tragedie, după ce condus pe contrasens pe autostradă
Ungaria. Un român, la un pas să provoace o tragedie, după ce condus pe contrasens pe autostradă

Un șofer român a fost surprins în timp ce a condus pe contrasens pe autostrada M1, punându-și în pericol nu doar propria viață, ci și pe altor participanți la trafic. Bărbatul român le-a spus polițiștilor că vroia să recupereze un membru al familiei, care rămăsese la un popas.

 

Evenimentul a avut loc pe 22 iulie, la ora 9.43, când polițiștii au primit trei sesizări care anunțat că un autoturism circula pe contrasens pe autostrada M1, în zona Tata, dinspre Győr. Polițiștii au plecat în căutarea vehiculului care circula pe contrasens și punea în pericol traficul de pe autostradă. Ulterior, poliția a primit o altă sesizare cu privire la o mașină care circula pe banda de urgență,pe partea dinspre Budapesta. Forțele de ordine au reușit să îl oprească pe șofer la km 73. Șoferul român a declarat că a plecat dintr-o parcare, unde rămăsese un membru al familiei, transmite irtv.hu

Prin urmare, a virat în trafic și a mers să-l recupereze. Fiind testat cu alcool testul, s-a stabilit că românul nu a consumat alcool și nu s-a drogat. Poliția județului Komárom-Esztergom i-a aplicat o amendă administrativă de 100.000 HUF pentru această infracțiune și l-a ajutat pe șofer să-l recupereze pe membrul familiei, uitat la un popas. Din fericire, românul nu a provocat niciun accident rutier, în timp ce se deplasa pe contrasens. 

Poliția transmite șoferilor să nu conducă pe autostradă pe contrasens, deoarece aceasta este o manevră periculoasă, întrucât șoferii nu se așteaptă să le apară un alt vehicul în față și conduc cu viteză mare. Dacă vedeți un vehicul care se deplasează pe contrasens, încetiniți viteza și mutați-vă pe  banda de urgență. Nu uitați să apelași la 112, au transmis polițiștii. Dacă este posibil, așteptați la cea mai apropiată benzinărie sau într-o zona de popas până când pericolul dispare! Dacă pierdeți o ieșire pe o autostradă, nu întoarceți niciodată. Cel mai bine este să vă opriți într-un loc de odihnă și să examinați posibilele rute spre destinație.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel