Un urangutan a fost filmat trăgând dintr-o țigară la o grădină zoologică. După câteva fumuri, o stinge ca un fumător înrăit - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un urangutan a fost filmat trăgând dintr-o țigară la o grădină zoologică. După câteva fumuri, o stinge ca un fumător înrăit - VIDEO / Foto: Unsplash
Un urangutan a fost filmat trăgând dintr-o țigară la o grădină zoologică. După câteva fumuri, o stinge ca un fumător înrăit - VIDEO / Foto: Unsplash

Acesta este momentul sfâșietor în care un urangutan fumează o țigară în fața vizitatorilor de la o grădină zoologică din Vietnam. Animalul trage din țigară și o stinge exact ca un om.

Înregistrarea video arată cum urangutanul mascul trage câteva fumuri din țigară înainte de a o stinge ca un fumător înrăit la grădina zoologică Saigon din Ho Chi Minh City, conform Daily Mail.

Personalul de la grădina zoologică a declarat că urangutanul a luat țigara după ce aceasta a fost aruncată în incinta animalului de către un vizitator.

Animalul inteligent a învățat apoi cum să o folosească urmărind oamenii cum fumează, a spus personalul. În filmare, urangutanul este văzut ținând cu dezinvoltură țigara între degete în timp ce stătea pe podeaua incintei sale. 

Urangutanul privește mulțimea de vizitatori înainte de a trage două fumuri lungi din țigară - ceea ce a stârnit râsul femeii care a filmat imaginile. Apoi, animalul este văzut aplecându-se în față și stingând țigara cu grijă pe niște pietre.

Se pare că este atât de experimentat în ale fumatului încât verifică mucul pentru a vedea dacă este stins cum trebuie înainte de a-l arunca.

 

 

Urangutanului nu i s-a dat o țigară, a găsit-o în cușcă din cauza neglijenței unui vizitator

 

Un purtător de cuvânt al Grădinii Zoologice și Botanice din Saigon a declarat că urangutanului nu i s-a dat o țigară și că a găsit-o după ce a fost aruncată de un vizitator.

Purtătorul de cuvânt a declarat: "Oamenii aruncă adesea lucruri în cuștile animalelor, iar urangutanul învață cum să folosească aceste obiecte văzând cum le folosesc oamenii".

Purtătorul de cuvânt a adăugat că agenții de securitate nu au timp să verifice în permanență ce se întâmplă, iar după ce imaginile au devenit virale, au verificat să se asigure că nu mai sunt țigări în cușcă și au verificat și alte cuști.

Un ziar local a raportat ulterior numeroase exemple de oameni care aruncau gunoaie în cuștile animalelor, în ciuda anunțurilor care îi avertizau să nu facă acest lucru.

 

Originar din Borneo, urangutanul este pe cale de dispariție în sălbăticie

 

Au existat o serie de cazuri de animale care au fumat țigări în grădinile zoologice - în special în China. 

Anul trecut, grădina zoologică Hengshui Wildlife Park a stârnit indignare după ce personalul a forțat un pui de maimuță să fumeze o țigară în fața camerei de filmat, în cadrul unei presupuse campanii de sănătate publică.

În videoclip, o femeie din afara ecranului îndepărtează țigara de la maimuță, pe nume Banjin, și îi spune că fumatul este dăunător.

Maimuța își freacă ochii și cade pe spate după ce i se ia țigara. Îngrijitorii de la grădina zoologică au declarat că au filmat videoclipul pentru a sensibiliza publicul împotriva acestui viciu. Aceștia au adăugat că maimuțele captive nu obișnuiesc să fumeze.

Șefii de la grădina zoologică nu au comentat incidentul, dar utilizatorii chinezi de pe rețelele de socializare au atacat parcul natural, spunând că videoclipul este crud.

Un utilizator a scris online că maimuța părea rănită. Acesta a scris: "A căzut pe spate ca și cum ar fi fost amețită și bolnavă".

US Food and Drug Administration a declarat că s-a constatat că animalele expuse la fumul de țigară prezintă un risc mai mare de boli precum pneumonie, probleme oculare, boli de inimă și cancer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel