Un turist a căzut în gol, în zona barajului de la Siriu, în timp ce își făcea un selfie 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un turist a căzut în gol, în zona barajului de la Siriu, în timp ce își făcea un selfie 
Un turist a căzut în gol, în zona barajului de la Siriu, în timp ce își făcea un selfie 

Un turist, de 47 de ani, care a vrut să-și facă un selfie în zona barajului de la Siriu, din județul Buzău, a căzut aproximativ 30 de metri în gol, după ce s-a dezechilibrat.

Bărbatul a supraviețuit și a fost transportat la spital. Incidentul a avut loc duminică, pe DN 10 Buzău-Braşov, în zona stâncii Teherău a barajului de la Siriu. Turistul ar fi alunecat în timp ce încerca să facă un selfie. 

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, persoana în cauză căzând circa 3-4 metri într-o râpă.

Bărbatul de 47 de ani, care a suferit un traumatism cranian deschis, a fost recuperat de pompieri şi predat unui echipaj de ambulanţă pentru a fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Buzău.

 

Vezi si:

 

Grecia. Un turist a supraviețuit 18 ore în largul mării, datorită unei mingi pe care doi copii au pierdut-o pe o plajă aflată la 129 km distanță

 

Un turist a supraviețuit în mod miraculos 18 ore în derivă pe mare, agățându-se de o minge gonflabilă pierdută de doi băieți pe o plajă aflată la 129 de km distanță, cu zece zile mai devreme.

Drama uluitoare a început când un turist numit Ivan, în vârstă de 30 de ani, a fost unul dintre cei trei bărbați care au fost luați de curenții puternici din largul coastei Kassandra din Grecia.

În timp ce aceștia dispăreau în larg, prietenii disperați au dat alarma la paza de coastă grecească, dar Ivan a fost declarat pierdut pe mare când nu l-au mai putut găsi, conform Daily Mail.

 

Viața lui Ivan a fost salvată de o minge pierdută pe mare

 

 

Dar, într-o întorsătură bizară a sorții, a fost salvat când o minge de copii a plutit spre el. Chiar dacă Ivan se temea că nu va mai fi salvat niciodată, a reușit să supraviețuiască 18 ore pe mare, până a fost salvat.

Când a văzut mingea, a constatat că aceasta l-ar ajuta să plutească și să nu se înece, iar turistul din Macedonia de Nord a reușit să se agațe de ea.

În mod surprinzător, mingea fusese pierdută cu zece zile înainte de frații Tryphon, în vârstă de 11 ani, și Thanos, în vârstă de 6 ani. Cei doi se jucau cu mingea lor preferată pe plaja Evgatis de pe insula grecească Lemnos, pe 30 iunie, când aceasta a fost luată de maree.

Printr-un noroc uimitor, curenții marini au adus mingea exact în calea lui Ivan, la 129 de km distanță, salvându-i viața. Mingea a reușit să-l țină pe linia de plutire până când a fost în cele din urmă reperat de salvatori.

 

Turistul a fost reperat de un elicopter al forțelor aeriene grecești

 

Ivan a fost reperat de un elicopter al forțelor aeriene grecești și a fost scos din apă la 10 iulie, după 18 ore de derivă, încă agățat de minge.

Printr-o coincidență, mama proprietarului mingii a văzut jucăria fiului său la televiziunea greacă și s-a făcut cunoscută. După salvare, Ivan a declarat că mingea - deși era doar pe jumătate umflată - l-a ajutat să rămână în viață, menținându-l la suprafață.

Într-o fotografie difuzată pe scară largă de mass-media grecească, primarul din Kassandra, Anastasia Chalkia, a pozat cu mingea alături de tatăl lui Ivan în fața unui centru medical. Poze AICI.

Cele mai recente rapoarte din 13 iulie afirmau că prietenul lui Ivan, Martin Jovanovski - care a fost, de asemenea, luat de valuri în mare - este în continuare dat dispărut.

O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar victima nu a putut fi salvată, scenariul cel mai probabil fiind că aceasta a murit pe loc.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel