Un tânăr român a creat o structură care uimește Europa: „E mai mult decât o bancă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un tânăr român a creat o structură care uimește Europa: „E mai mult decât o bancă”
Un tânăr român a creat o structură care uimește Europa: „E mai mult decât o bancă”

Un tânăr arhitect, cu studii la Viena, a creat o structură cum rar vezi în România, ba chiar Europa se minunează în faţa unei asemenea creaţii. Este vorba despre o instalație cu formă organică şi design futurist care a devenit instantaneu un punct de atracție în Timișoara. Practic, e o bancă, dar cu un aspect inedit, pentru că imbină arhitectura cu programarea. 

De câteva zile vestea că o structură cu un design inedit a apărut în Piaţa Unirii din Timișoara s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare. Banca, imposibil de descris şi încadrat într-o formă anume, a apărut în tot mai multe fotografii.

Banca cu design parametric atrage toate privirile în Piaţa Unirii şi este mai mereu plină de turişti care vin aici pentru un selfie.

 

Structura de design paramentric, lunga de 6 metri, este creația lui Octavian Proștean, un arhitect talentat, cu studii la Viena

 

„Stăm pe un proiect, o bancă aş putea să-i spun, dar poate e mai mult decât o bancă, o bancă aparţinând curentului parametric în arhitectură”, a spus Octavian Proștean, arhitect, la Observator.

Acest tip de design este unul relativ nou in arhitectură si a aparut după o fuziune cu programarea, ceea ce ajută la la dezvoltarea unor geometrii noi. 

„Curentul parametric a început la mijlocul anilor '90 a devenit mai popular în arhitectură la începutul anilor 2000... şi de fapt inseamnă o arhitectură a algortimilor şi a parametrilor şi a designului computațional, care este implementat în arhitectură, cum aș putea spune când it-ul și codingul se întâlnește cu arhitectura”, a mai adăugat Octavian Proștean, conform sursei citate. 

Producţia a durat mai bine de 4 luni, iar preţul pentru fabricarea unei astfel de structuri depăşeşte 20.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel