Un spray nazal frânează reproducerea virusului SARS-CoV-2

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
virus_covid
virus_covid

Un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, dezvoltat pentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate frâna reproducerea virală a noului coronavirus, relatează EFE.

Ena Respiratory, care dezvoltă produsul INNA-051, notează într-un comunicat că testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătăţii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienţă de 96%, scrie EFE, citat de Agerpres.

Compania australiană a precizat că studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare.

Directorul administrativ al Ena Respiratory, Christophe Demaison, a spus că pentru persoanele care se expun la noul coronavirus “este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”.

În afară de faptul că va avantaja persoanele cele mai vulnerabile, acest aerosol, care va fi aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, va preveni şi ca persoanele infectate să contagieze şi pe alţii, a precizat directorul companiei menţionate, care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni.

Ena Respiratory a anunţat că a obţinut aproximativ 11,7 milioane de dolari australieni (7 milioane de euro) de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, în aşteptarea evoluţiei studiilor de toxicitate şi a obţinerii avizelor corespunzătoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel