Un spaniol cu mandat de arestare a încercat să iasă din România cu identitatea altei persoane

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un bărbat din Spania, pe numele căruia autorităţile din ţara sa au emis un mandat de arestare, a fost prins, vineri, când a încercat să iasă din România cu documentul de identitate al unui alt spaniol.

Bărbatul călătorea ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Spania şi a fost legitimat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

"S-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Spania. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Spania, în vârstă de 40 de ani, iar documentul aparţine altei persoane", a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă întrucât pe numele său s-a emis un mandat de arestare în Spania. El este cercetat pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Citește mai departe: Cozi uriașe în vămi, înainte de minivacanţa de Sfânta Maria. Timpi mari de așteptare

 

Traficul de călători s-a intensificat, vineri, la frontiera cu Ungaria, mai ales pe sensul de ieşire din România, pentru că multe persoane aleg să îşi petreacă minivacanţa de Sfânta Maria în străinătate, autorităţile luând măsuri pentru a încerca să reducă timpii de aşteptare pentru formalităţi. IGPF recomandă folosirea tuturor punctele de trecere de la frontierele cu Ungaria şi Bulgaria pentru evitarea aglomeraţiei.

Potrivit aplicaţiei de monitorizare a traficului de la frontieră, care poate fi consultată pe site-ul Poliţiei de Frontieră, Nădlac II este punctul cel mai aglomerat, iar la ieşirea din ţară se înregistrează coloane de maşini şi un timp mediu de tranzitare de 90 de minute. Aplicaţia informează că aici sunt deschise opt artere de ieşire din România pentru traficul uşor şi turistic, dar se înregistrează un "număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră".

La Nădlac II este aglomeraţie şi pe sensul de intrare în România, pe care sunt deschise şase artere şi se aşteaptă 60 de minute pentru formalităţile de trecere.

La Nădlac I, pe DN 7, se poate ieşi din ţară pe trei artere şi se aşteaptă 40 de minute, în timp ce la intrare nu este aglomeraţie.

În judeţul Bihor, la Valea lui Mihai se aşteaptă 30 de minute pentru a se ieşi din România (este disponibilă o arteră), iar în judeţul Satu-Mare, la Petea, se aşteaptă 50 de minute pentru ieşirea din ţară (cinci artere). La Petea este aglomeraţie şi pe sensul de intrare, pe care sunt deschise tot cinci artere şi se aşteaptă pentru formalităţi 40 de minute.

"Ne aflăm în plin sezon estival şi se apropie minivacanţa de Sfânta Maria, prilej pentru mulţi cetăţeni români de a călători în afara graniţelor ţării, sens în care, având la bază experienţa de acum două săptămâni, când prin punctele de frontieră de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au trecut peste 300.000 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei", a informat, vineri, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Autorităţile de frontieră au luat măsuri pentru a se reduce cât mai mult timpii de aşteptare la frontieră, prin suplimentarea echipelor de control şi folosirea tuturor arterelor disponibile. La frontiera judeţelor Arad, Bihor şi Satu-Mare lucrează în aceste zile aproximativ 450 de poliţişti de frontieră.

"Menţionăm că formalităţile de frontieră specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autorităţile statului vecin în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate şi totodată cu respectarea metodologiei de lucru", a mai transmis STPF Arad, potrivit Agerpres.

Numărul poliţiştilor de frontieră din vama Giurgiu a fost suplimentat  

 

Aproximativ 400 de poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu, cu peste 100 de mijloace de mobilitate terestră şi navală vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat în perioada minivacanţei de Sfânta Maria.

"Pentru minivacanţa de Sfânta Maria, estimăm, potrivit valorilor de trafic înregistrate în ultima perioadă, o creştere considerabilă a numărului de persoane şi mijloace de transport care vor tranzita frontiera prin PTF Giurgiu. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei derulează cu operativitate controlul de frontieră, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Totodată, ITPF menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pentru reducerea timpilor de aşteptare, fluidizarea traficului de călători şi marfă şi asigurarea unui control operativ şi eficient a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi au fost suplimentate şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor precum şi a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

De asemenea, măsurile dispuse asigură gestionarea eficientă a situaţiei operative pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă a ITPF Giurgiu.

Pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă pentru a preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar pentru unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale zece puncte de trecere a frontierei respectiv PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat şi PTF Giurgiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel