Un șofer de TIR ucrainean trăiește din mila colegilor români: „Patronul se pare că l-a abandonat. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un șofer de TIR ucrainean trăiește din mila colegilor români: „Patronul se pare că l-a abandonat. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic” FOTO: Facebook @Ilie Matei-"Omul soselelor"
Un șofer de TIR ucrainean trăiește din mila colegilor români: „Patronul se pare că l-a abandonat. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic” FOTO: Facebook @Ilie Matei-"Omul soselelor"

Ilie Matei, cunoscut drept „Omul Șoselelor”, a relatat pe pagina de Facebook povestea unui coleg camionagiu din Ucraina, despre care spune că a fost abandonat de patron într-o parcare pe Valea Oltului.

„E greu printre străini și majoritatea din ai mei de pe șosele au simțit cum i-au apăsat privirile urâte și vorbele grele prin țările luate sub roți de-a lungul timpului. Dar noi am învățat ceva din asta? Dacă da, atunci indiferent de naționalitate, când unul de-al nostru de șosele ne cere ajutorul din priviri, atunci nu avem nici o scuză să stăm cu mâinile în sân.

Acest om vine din țara aia unde bombardamentele sunt la ordinea zilei, Ucraina. Lucrează ca și noi și își câștigă pâinea greu de pe urma unui volan. A avut un accident pe Valea Oltului acum vreo 2 săptămâni și de atunci își așteaptă la camion șeful să vină cu piese de schimb. Patronul lui este din Uzbekistan, dar se pare că l-a abandonat pe colegul nostru în peticul ăla de pămant căruia noi îi spunem, acasă.

Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic și zilnic stă și privește în zare, doar apare șeful lui cu piesele salvatoare. Trăiește din milă colegilor care mai opresc în acea parcare, dar cred că putem face mai mult de atât”, a scris Ilie Matei, cunoscut drept „Omul Șoselelor”, pe pagina de Facebook.

 

Ilie Matei: „E momentul încă odată să demonstrăm că pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți!”

 

„Omul se află în parcarea indicată cu coordonate în foto, în parcarea restaurantului Andiva între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și R.Vâlcea. Oricare dintre noi ne-am dori să simțim omenia și măcar o vorba de îmbărbătare în asemenea momente, dacă am trece printr-o chestie de genul undeva la mii de km de casă.

Înainte de limba vorbită, de religie, sex, culoare a pielii sau nație, noi suntem colegi cu oricare practică meseria asta, iar acum unul de-al nostru de șosele este la greu. Nu ne vorbește limba, țara lui este sub asediu și de acolo ajutor nu va primi curând. Mâncare, haine, bani, pături, apă, orice puteți voi lăsa acestui om, cred că i-ar arată că noi, ăștia ce gonim fiarele pe șosele, ne avem oriunde unii pe ceilalți.

Băieți și fete, oricând, oricare din meseria asta poate trece printr-un moment greu și v-ați dori să știți că ceilalți sunt acolo pentru voi! E momentul încă odată să demonstrăm că pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți!”, a conchis șoferul profesionist român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel