Un sat, situat în munții Dolomiți din Italia, face angajări: oferă 3 mii de euro pe lună pentru administrarea barului din localitate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un sat, situat în munții Dolomiți din Italia, face angajări, oferă 3 mii de euro pe lună pentru administrarea barului din localitate
Un sat, situat în munții Dolomiți din Italia, face angajări, oferă 3 mii de euro pe lună pentru administrarea barului din localitate

Pentru a combate depopularea, un orășel din Dolomiți oferă 3.000 de euro pe lună unui cuplu care vrea să se mute la munte pentru a menține deschis singurul bar din oraș. 

Zoppè di Cadore este un mic sat de aproximativ 200 de locuitori din provincia Belluno, în Veneto. Este cel mai mic oraș din Veneto, cel mai puțin populat și situat la 1461 de metri deasupra nivelului mării.

Locul este de o frumusețe extraordinară, la poalele Monte Pelmo, în centrul naturii autentice și necontaminate. Cu toate acestea, la fel ca toate satele mici de munte, Zoppè suferă de greutățile depopulării care de-a lungul anilor a făcut comunitatea sa din ce în ce mai mică.

Și astfel, la sfârșitul sezonului turistic estival, Cooperativa de Zopè, înființată în 2021, pentru a gestiona depopularea, este nevoită să rezolve o problemă veche, aceea de a găsi un cuplu care să gestioneze singurul bar din oraș.

Dar o comunitate care se respectă nu se poate lipsi de barul care este locul de întâlnire prin excelență, mai ales în afacerile mici. Acolo se întâlnesc în fiecare zi nu doar pentru cafeaua clasică, ci și pentru a discuta, a juca cărți, precum și pentru a socializa.

Și astfel Cooperativa a venit cu ideea de a oferi un salariu nu doar unei persoane, ci unui cuplu care vrea să se mute să aibă grijă de bar. De asemenea, se angajează să găsească cazare la prețuri controlate, pentru a face propunerea și mai atractivă.

 

Singura cerință este disponibilitatea de a garanta șederea în sat pe o perioadă lungă 

 

Pentru a avea grijă de barul Zoppè nu este nevoie de experiență anterioară, deoarece propunerea include o perioadă de pregătire cu sprijinul personalului expert. Singura cerință indispensabilă este disponibilitatea de a garanta șederea în sat pe o perioadă lungă. Pe scurt, trebuie să iubești munții și să fii dispus să trăiești o vreme în inima Dolomiților.

Pe de altă parte, chiar dacă nu este un centru turistic renumit, Zoppè are frumusețea unui peisaj natural extraordinar și a unui centru istoric fascinant, cu străduțele sale înguste și casele tipice de munte.

Biserica orașului găzduiește o lucrare atribuită lui Tiziano Vecellio, tabloul Sfintei Ana. Numeroase activități de trekking încep din Zoppè atât vara, cât și iarna cu rachete de zăpadă. Se pare că unele cupluri au aplicat deja. Pentru a face acest lucru, trebuie să trimiteți CV-ul la adresa de e-mail a Cooperativei Zoppè.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel