Un român stabilit în SUA, acuzat de soție că ascunde copilul: „E posibil să fi scos fetița ilegal din țară”. Poliția o caută pe Anna Maria Brianna

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Apel disperat al unei tinere mame românce care își caută fetiţa, în vârstă de 2 ani şi 7 luni. Potrivit acesteia, micuța se află cu tatăl ei, soţul femeii care o ascunde şi îi refuză accesul la ea.

„Vă rog frumos să distribuiți postarea, poate cineva mi-a văzut fetița și o pot găsi! Fetița este alături de tătăl ei care o ascunde, dar de două luni și o săptămână nu mai știu nimic de ea, are telefonul închis, e dată dispărută la Poliție, e căutată la nivel național. Poate fi oriunde.

Vă rog dacă aveți informații legate de fetiță mergeți la cea mai apropiată secție de Poliție și înștiințați că ați văzut-o. Atât fetița cât și tatăl Dumitrașcu Alin au dublă cetățenie română-americană și e posibil să fi scos fetița în mod ilegal din România și să se fi întors înapoi în SUA”, este apelul disperat al Violetei Dumitrașcu pe rețelele de socializare.

Anna Maria Brianna, în vârstă de 2 ani şi 7 luni se pare că este alături de tatăl ei, „care se ascunde de Poliţie, executorul judecătoresc şi de Protecţia Copilului”, susține mama româncă. 

 

„Tatăl îmi restricţionează accesul la fetiţa mea!”

 

Mama i-ar fi acordat soţului ei o împuternicire prin care fetiţa a putut fi dusă cu el în SUA, pentru perioada 6 iulie 2020 - 31 decembrie 2020. Cum, însă, bărbatul nu a mai revenit, în luna ianuarie a anului trecut, femeia s-a adresat autorităţilor, astfel că, printr-o decizie din septembrie a Tribunalului Colorado, a fost forţat să o aducă pe copilă în ţară, ceea ce s-a şi întâmplat în toamna anului trecut, informează ebihoreanul.ro. Atât doar, că, folosind diverse tertipuri, bărbatul nu ar mai fi dus-o pe copilă la domiciliul mamei, ci s-a tot mutat cu ea prin alte judeţe.

„Nu reuşesc să iau legătura cu ea, tatăl îmi restricţionează accesul la fetiţa mea! Ultima dată când mi-a permis să petrec timp fizic cu fetiţa a fost pe data de 5 decembrie, în Făgăraş. Suntem în proces de divorţ şi s-a stabilit provizoriu locuinţa fetiţei la mine, prin ordonanţa preşedinţială din data de 16 noiembrie 2021. Am apelat la executorul judecătoresc să punem în aplicare hotărârea judecătorească, dar tatăl nu s-a prezentat pe data de 14 decembrie împreună cu fetiţa la sediu executorului. S-a decis să i se aplice penalităţi din data de 01 martie 2022 în valoare de 500 de lei pe zi, dar cum nu are venituri în Romania şi bunuri, nu il sperie aceste penalităţi şi nu vrea să îmi dea fetiţa!”, a mai transmis mama, conform sursei citate.

 

Tatăl susține că nu ascunde fiica de mamă

 

Tatăl micuței a transmis sursei citate că el și soția sa au locuit în Colorado încă de dinainte ca fetița să se nască, însă mama ar fi vrut să nască în România, cu planul de a se întoarce în SUA la 3 luni după naștere, fetița având, de altfel, cetățenie americană. În loc să se întâmple asta, femeia ar fi vrut să-l părăsească, iar între timp și-ar fi pierdut și dreptul de ședere în SUA.

„Din iulie 2020, Dumitrașcu Violeta a simulat o relație normală cu mine până în ianuarie 2021, când o citație transmisă de Curtea Districtuală a Statului Colorado mă informa că fusesem dat în judecată pentru răpire internațională de minori, de către soția mea, care dintr-o dată nu își mai dorea să revină la domiciliul conjugal din SUA, ci să rămână în Galați, pretinzând mincinos că eu aș fi agreat un asemenea plan”, a spus Alin Dumitrașcu, susținând că mama și-ar fi părăsit domiciliul conjugal.

Legat de decizia Judecătoriei Galați care, prin ordonanță președințială, a decis ca minora să fie plasată provizoriu în grija mamei, Dumitrașcu susține că a atacat-o, solicitând suspendarea executării.

„Mama știe unde se află minora, mama nu este împiedicată să ia legătura cu fata și minte atunci când spune că fetița este dispărute, făcând apel la public pentru localizarea ei”, susține tatăl.

 

Fetița figurează pe site-ul Poliţiei Române, la Copii dispăruţi

 

Fetiţa de 2 ani şi 7 luni figurează pe site-ul Poliţiei Române, la Copii dispăruţi.

Semnalmente: Culoare păr: blond, Natura păr: creț, Contur față: oval, Culoare ochi: albaștri, Mărime gură: mică.

Detalii: Minora se afla împreună cu tatăl ei, care refuză să se supună hotărârilor civile judecătorești privind încredințarea copilului.

2. -imagine fara descriere- (un-roman-stabilit-in-sua--acuzat-de-sotie-ca-ascunde-copilul-e-posibil-sa-fi-scos-fetita-ilegal-din-tara--politia-o-cauta-pe-anna-maria-brianna-2.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel