Un român și complici săi au importat și vândut în Spania zeci de mașini furate din țări europene

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român și complici săi a importat și vândut în Spania zeci de mașini furate din țări europene. Sursa - Pexels
Un român și complici săi a importat și vândut în Spania zeci de mașini furate din țări europene. Sursa - Pexels

Un judecător din Navarra a condamnat un român, acuzat că face parte dintr-un grup criminal, care înmatricula mașini importate ilegal, unele dintre ele furate din țări precum Germania, Austria și Franța și apoi le vindea.

Acuzatul român, care a contribuit cu 2.000 de euro pentru repararea prejudiciului cauzat, a recunoscut faptele și a acceptat comutarea pedepsei de 3 ani și 3 luni de închisoare cu expulzarea din țară pe o perioadă de cinci ani.

În sentință se arată că inculpatul român, în colaborare și sprijinul altor persoane care nu au putut fi localizate, a importat până la 28 de autovehicule pe parcursul a doi ani, 2017 și 2018, pe care le-a înmatriculat la Sediul de Trafic din Navarra.

Totul a fost descoperit în urma unei investigații inițiate de Grupul de Cercetare și Analiză a Traficului (GIAT) al Gărzii Civile din Navarra, ca urmare a procedurilor care se desfășurau la Sediul de Trafic Navarra pentru înmatricularea în Spania a două vehicule cu plăcuțe de înmatriculare germane.

 

Inculpatul român și-a recunoscut implicarea în 28 de operațiuni

 

În aceste demersuri, se precizează în sentință, au fost folosite permise de circulație germane false, ceea ce a făcut posibil să se descopere că învinuiții și alte persoane nelocalizate acționau în mod coordonat „pentru a importa un număr mare de  vehicule furate”, scrie diariodenavarra.es.

Nu sunt precizate  persoanele care au furnizat aceste vehicule, dar se precizează că acuzații  „au efectuat procedurile anterioare de înmatriculare și comercializare ulterioară a acestora în Spania, pentru care s-a folosit documente false”. Inculpatul român și-a recunoscut implicarea în 28 de operațiuni și a acceptat pedeapsa pentru apartenență la un grup infracțional, înșelăciune și primire de bunuri furate.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel