Un român și-a omorât partenera după o ceartă în pat, apoi a dormit 5 zile lângă ea. Detalii macabre: I-a zdrobit fața cu catarama curelei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un român și-a omorât partenera după o ceartă în pat, apoi a dormit 5 zile lângă ea. Detalii macabre: I-a zdrobit fața cu catarama curelei
Un român și-a omorât partenera după o ceartă în pat, apoi a dormit 5 zile lângă ea. Detalii macabre: I-a zdrobit fața cu catarama curelei

Un bărbat din Iași și-a omorât în bătaie partenera de viață după o ceartă în pat, după care a dormit 5 zile alături de cadavrul femeii. Pentru că arma crimei, o curea, nu a mai fost găsită, statul a confiscat de la ucigaș contravaloarea acesteia.

Un bărbat de 71 de ani din Iași a fost condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare după ce, pe 1 martie a.c., și-a omorât partenera de viață, apoi a dormit 5 zile alături de cadavrul femeii, scrie Ziarul de Iași.

Abia după ce femeia intrase în putrefacție bărbatul i-a spus unui nepot ce a făcut, cerându-i acestuia să anunțe poliția, pe care a așteptat-o apoi într-un parc.

Bărbatul care era cunoscut cu antecedente penale și o fire extrem de violentă consuma frecvent alcool și avea certuri nesfârșite cu partenera sa de viață, cu care trăia de 10 ani.

Bătrânul era deosebit de gelos pe concubina sa, chiar dacă aceasta avea 63 de ani și era imobilizată la pat din cauza unei boli cronice. Criminalul fusese internat de nu mai puțin de 22 de ori la Spitalul de Psihiatrie Socola cu tulburări de personalitate și din cauza consumului excesiv de alcool.

 

A zdrobit chipul iubitei cu catarama curelei

 

În ziua crimei, pe 1 martie, a băut alături de partenera sa un litru de țuică, apoi s-au culcat. Peste noapte, bărbatul a trebuit să meargă la baie, iar pentru a se da jos din pat a trecut peste concubina sa.

Nemulțumită că a fost trezită din somn, femeia l-a înghiontit, ceea ce l-a scos din minți pe bărbat. A scos cureaua de la pantaloni și și-a lovit iubita de zeci de ori cu catarama peste față, zdrobindu-i practic chipul.

Femeia a murit asfixiată cu propriul sânge, iar autopsia a relevat 14 răni la nivelul feței, 4 în zona toraco-abdominală şi 8 la nivelul membrelor, inclusiv o fractură de braţ şi altele costale.

După ce a omorât-o, bărbatul s-a îmbrăcat și a așteptat liniștit dimineața, când a plecat la un prieten să bea o sticlă de vin.

Când s-a întors, a strâns hainele pătate de sânge, lenjeria de pat și cureaua și le-a aruncat, acoperind chipul iubitei ucise cu o revistă și un prosop.

A stat cu femeia moartă în casă încă 4 zile, timp în care a băut și a dormit în pat lângă cadavrul în putrefacție.

 

A vrut să se spovedească de crimă, dar i-a fost rușine

 

În duminica ce a urmat, a vrut să meargă la biserică pentru a se spovedi, dar i-a fost teamă că preotul va chema poliția direct la biserică, unde era cunoscut de oameni, așa că s-a dus acasă la nepotul său, căruia i-a spus ce a făcut și i-a cerut să anunțe el oamenii legii, pe care s-a adus apoi să-i aștepte într-un parc.

Chiar dacă omorul asupra unui membru de familie se pedepsește cu până la 25 de ani de închisoare, bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Iași cu pedepasa minimă, datorită vârstei înaintate.

Ca un detaliu macabru, legea prevede ca obiectele folosite la comiterea unei infracțiuni sunt confiscate.

Cum polițiștii nu au mai găsit cureaua cu care a fost omorâtă femeia, s-a dispus confiscarea de la criminal a sumei de 100 de lei, reprezentând contravaloarea acesteia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel