Un român și-a obligat familia să se rupă de lume: A retras copilul de la școală, a interzis medicamentele și le-a impus respectarea Bibliei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român este acuzat că și-a obligat soția și cei doi copii să trăiască rupți de lume. Și-a retras fiul de la școală, a interzis medicamentele și le-a impus să respecte învățăturile biblice.

Părinții a doi copii din Hațeg sunt cercetați penal pentru împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate în mod ilegal, potrivit Adevărul.

În luna februarie, o percheziție la domiciliul familiei cu doi copii, cu vârste de cinci ani și nouă ani, a scos la iveală o situație neobișnuită, care i-a determinat pe procurori să îl pună sub învinuire pe „capul familiei”, în vârstă de 34 de ani, și să solicite instanței efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice în cazul acestuia.

Judecătoria Hațeg a respins solicitarea Parchetului cu privire la încuviințarea expertizei psihiatrice, însă ancheta penală continuă. În acest timp, soția tânărului și cei doi copii au fost plasați la un centru maternal. Bărbatul a fost acuzat că nu și-a lăsat unul dintre copii să meargă la școală.

Un român și-a obligat familia să se rupă de lume

 

De asemenea, din discuțiile cu vecinii acestora a reieșit că numiții au doi copii pe care îi cresc în condiții precare (lipsa alimentație icorespunzătoare și condiții mizere), fapt ce afectează dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor”, arătau anchetatorii.

Un vecin le-a declarat procurorilor că familia este foarte retrasă și nu socializează în niciun fel cu nimeni din scara blocului sau din oraș, se arată în dosar. Acesta a adăugat că soții fac parte dintr-un cult religios și nu au venituri.

Fiind vecin cu aceștia a observat că cei doi soți își cresc copiii în condiții mizere, insalubre, întâmplător când cei doi au ieșit din apartament a văzut mizeria care se afla în apartamentul lor, mai mult de atât geamul apartamentului acestora este mereu deschis, chiar și zilele trecute când au fost înregistrate – 15 grade Celsius”, se arată în dosar.

A retras copilul de la școală, a interzis medicamentele și le-a impus respectarea Bibliei

 

Vecinul a declarat că părinții ies cu cei doi copii la plimbare prin oraș doar seara, ținându-i foarte strâns de mână și nu le permit să intre în discuții sau să se joace cu alți copii. O altă vecină audiată de procurori a susținut și ea că familia este retrasă și nu socializează cu nimeni de pe scara blocului sau din oraș.

Anchetatorii au audiat-o, în prezența unui psiholog, și pe soția tânărului. Aceasta le-a spus că și-a cunoscut soțul în urmă cu aproape 11 ani și la scurt timp s-au căsătorit și au împreună doi copii. De câțiva ani, afirma aceasta, bărbatul a intrat într-un cult religios și, cu timpul, și-a schimbat radical atitudinea față de familie.

Geamurile casei, scoperite cu un carton

 

Cei patru locuiesc într-o singură cameră a apartamentului cu două camere, în care se află două paturi și o canapea, paturile fiind improvizate cu cartoane. Soțul său spunea că le pune în scopul de a nu îi ajunge curentul, iar pe timp rece, camera o încălzeau cu un radiator electric, celălalt dormitor fiind folosit ca depozit pentru alimente. Pe toate geamurile apartamentului există lipit un autocolant mat care împiedică vederea în exterior. Apartamentul nu are apă caldă, iar când făceau baie, încălzeau apă pe aragaz. De cinci ani, suspecta precizează faptul că trăiesc în condiții de trai grele, dar ea se află în imposibilitatea de a-și exprima voința prin aceea că soțul său îi spune că femeia trebuie să fie supusă”, declara aceasta, potrivit anchetatorilor.

Potrivit femeii, în 2021 și-a înscris unul dintre copii la școală, dar soțul ei nu l-a lăsat pe copil să meargă nicio zi la cursuri. În schimb, în fiecare zi, bărbatul avea un ritual la care întreaga familie era obligată să participe: citea din cărți religioase și cânta partituri bisericești.

Bărbatul a interzis medicamentele în casă, cu excepția nurofenului, pe motiv că nu crede în ele, ci crede în Dumnezeu.

Bărbatul de 34 de ani a fost și el audiat și a explicat că modul lor de trai este unul normal, bazat pe principii biblice și familiale tradiționale.

A relatat că a făcut parte dintr-un cult religios, dar a renunțat să frecventeze adunările religioase, pe motiv că este corupție în țară, atât religioasă, cât și politică. Din 2011, după ce a fost internat în spital, având hepatită, a renunțat definitiv la tratament și medicamente.

Citește continuarea pe Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel