Un român riscă 10 ani de închisoare în SUA, după ce a furat o sticlă de whiskey de 8.000 de dolari

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român în vârstă de 50 de ani riscă o pedeapsă de până la zece ani închisoare, fiind acuzat că a furat o sticlă de whisky în valoare de 8.000 de dolari dintr-un magazin de băuturi alcoolice din orașul Jackson, Statele Unite ale Americii.  

Un român acuzat că a furat o sticlă de scotch de aproape 8.000 de dolari dintr-un magazin de băuturi alcoolice din Jackson, a fost arestat după ce o polițistă însărcinată l-a găsit cerșind pe străzile orașului trei săptămâni mai târziu.  

Marian Firu, în vârstă de 50 de ani, se confruntă cu o acuzație de furt și poate ispăși până la 10 ani de închisoare și poate plăti o amendă de 10.000 de dolari dacă va fi găsit vinovat.

A băgat sticla de băutură în pantaloni  

 

Pe 2 noiembrie, ofițerii Departamentului de Poliție din Jackson au răspuns la un raport conform căruia cineva a furat o sticlă de scotch Dalmore de aproape 8.000 de dolari de la The Liquor Store, a declarat Locotenentul Russ Ruschill, directorul de comunicații al departamentului, potrivit publicației Cowboy State Daily.  

Ofițerul Paul Jacobson a văzut imaginile surprinse de camera de securitate care arată "o persoană care seamănă cu adevărat cu Firu” scoțând sticla de pe raft și îndesând-o în pantaloni, a spus Ruschill. Poliția avea să afle mai târziu numele lui Firu.  

O polițistă l-a văzut cerșind pe stradă

 

Un ofițer de poliție din Jackson l-a văzut pe Firu în timp ce solicita bani pe 21 noiembrie, a mai spus Ruschill.  

Ofițerul, pe care Ruschill nu l-a identificat pe nume, a lucrat la anchete, dar nu a contactat suspecții deoarece este însărcinată. Ea l-a sunat pe Jacobson, care l-a arestat pe Firu.  

"El cerșea la câteva dintre colțurile noastre de străzi în jurul datei de 1 noiembrie”, a spus Ruschill, adăugând că Firu ținea un semn care indică că avea un copil de 7 ani bolnav de cancer. Martorii l-au văzut pe Firu acceptând bani de la oameni.  

Deocamdată nu a fost stabilit dacă Firu are un copil de 7 ani bolnav de cancer, dar Ruschill a spus că aceasta nu este o constatare prioritară pentru cazul infracțiunii de furt.  

Poliția a folosit un traducător român pentru a-l informa pe român cu privire la drepturile sale, dar Firu nu a răspuns la nicio întrebare, a mai spus locotenentul.  

Ruschill a spus că nu este sigur dacă Firu vorbește engleză.  

"A fost ciudat. Nu a spus niciodată: 'Aș dori un avocat'. Pur și simplu nu a răspuns niciodată la întrebări", a conchis Ruschill. 

Dacă Firu nu ar fi fost suspectul în cazul furtului de alcool, poliția probabil l-ar fi informat cu privire la politică și i-ar fi oferit o cerere de permis.   Firu nu a fost citat pentru cerșetorie, adăugând că, "în mod normal, nu am aresta oameni pentru furtul unei sticlă de băutură. Cu toate acestea, o sticlă de alcool de 8.000 de dolari îl transformă într-un furt criminal". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel