Șofer român, prins la frontieră cu mașina burdușită cu țigări de contrabandă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român, prins la frontieră cu mașina burdușită cu țigări de contrabandă
Un român, prins la frontieră cu mașina burdușită cu țigări de contrabandă

În urma unui control efectuat asupra unui autoturism condus de un cetățean român, poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 15.280 de țigarete, ascunse în portbagaj.

În data de 12.01.2024, în jurul orei 15.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean român, aflat la volanul unui autoturism.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj 15.280 de țigarete (764 pachete de țigări), de diferite mărci.

Cantitatea de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 19.000 lei, a fost indisponibilizată de către oamenii legii.

Şoferului român i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet, iar șoferul român a fost sancționat contravențional conform Legii 227/2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel