Un român, fost consilier local și ”Cetățean de onoare”, agresor sexual al fiicei sale de 12 ani. Bărbatul va sta după gratii cinci ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
minora_violata
minora_violata

D.D., în vârstă de 61 de ani, fost consilier local al orașului Petrila și cetățean de onoare, poza într-un tată iubitor și devotat față de fiica sa de doar 12 ani, pe care o creștea singur după divorț.  Însă în spatele tatălui devotat se ascundea un monstru. Timp de mai multe luni, bărbatul și-a agresat sexual fetița. În timpul procesului ar fi încercat să dea vina pe minoră și a declarat că fata l-ar fi provocat. 

 

Fetița de 12 ani era alinarea bărbatului, după ce în anii 2000 acesta și-a pierdut băiatul într-un accident rutier petrecut în fața Primăriei Petrila. Atunci, bărbatul a luat decizia de a-i dona organele acestuia, aflat în moarte cerebrală, pentru transplant. Însă, în anul 2020, timp de mai multe luni, a devenit coșmarul fetiței sale, coșmar care s-a încheiat cu un denunț al fetei către autorități.

Cei doi locuiau într-un apartament din Petrila, iar bărbatul o creștea singur pe minoră, după ce divorțase de mama fetei. Femeia a plecat în Italia unde și-a refăcut viața, dar păstra legătura cu minora, în limita în care tatăl îi permitea. Potrivit judecătorilor, calvarul fetei a început în luna aprilie a anului 2020 și a durat aproape cinci luni. Totul a culminat cu o scenă de violență a tatălui, care a bătut-o pe minoră, din cauza faptului că fetița și-a spart telefonul. După ce a bătut-o, minora nu a mai suportat și i-a destăinuit bunicii prin ce trece. În urma mărturiei fetiței, polițiștii au deschis un dosar penal, iar bărbatul a fost arestat preventiv în data de 26 august 2020. A fost trimis în judecată pentru opt fapte de agresiuni sexuale, scrie alba24.ro

Judecătoria Petroșani l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală, iar magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul bărbatului, în 11 martie 2021. De asemenea, magistrații i-au interzis să se apropie de minoră, timp de trei ani după ce iese din închisoare.

 

Cetățean de onoare al orașului Petrila și consilier local

 

În data de 23 mai 2000, D.D. a fost numit cetățean de onoare al orașului Petrila. Din octombrie 2002, a fost membru fondator şi Preşedinte al Organizaţiei Locale Petrila a partidului Uniunea pentru Reconstrucţia României – URR, potrivit urr.ro. 

Iar în perioada 1996 – 2000 a deținut funcția de consilier independent în Consiliul Local – Petrila. De asemenea, între anii 1990 – 1993, a deținut funcția de vicepreşedinte al sindicatului E.M. Petrila. Consiliul Local al Orașului Petrila a decis în data de 31 martie 2021, la aproape două săptămâni de la pedeapsa finală dată de Curtea de Apel Alba Iulia, retragerea titlului de cetățean de onoare al bărbatului, din cauza faptului că a fost condamnat la închisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel