Un român din Ungaria a vandalizat de două ori statuia Fecioarei Maria din Dunavecse - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român din Ungaria a vandalizat de două ori statuia Fecioarei Maria din Dunavecse
Un român din Ungaria a vandalizat de două ori statuia Fecioarei Maria din Dunavecse

Parchetul raional Kunszentmiklós a propus arestarea românului care, în noaptea de Revelion, a vandalizat statuia Fecioarei Maria din Dunavecs.

Românul nu este la prima abatere. Anul trecut, în luna mai, bărbatul vandalizase statuia, care fusese apoi restaurată. Acum, bărbatul este acuzat de vandalism și distrugerea unui obiect de venerație religioasă, se arată pe site-ul parchetului.

Atunci făptuitorul a zdrobit capul statuii, i-a rupt complet brațul stâng și a călcat în picioare bucățile sparte. Potrivit unor suspiciuni întemeiate, bărbatul a vandalizat statuia Maicii Domnului din Medjugorje, ridicată de parohia romano-catolică locală, la primele ore ale zilei de 19 mai 2023, în sensul giratoriu situat în zona interioară a orașului Dunavecse.

După ce statuia religioasă a fost restaurată, bărbatul i-a spart din nou capul cu un obiect necunoscut în zorii zilei de Revelion, relatează magyarnemzet.hu.

 

"Am fost martorii unui eveniment trist"

 

Poliția Kunszentmiklós l-a identificat și arestat rapid pe român, care a fost reținut și audiat în calitate de suspect pentru infracțiunea de vandalism săvârșită prin distrugerea obiectelor de respect religios. 

Parchetul propune arestarea românului, cu antecedente penale, din cauza riscului de evadare și ascundere, precum și pentru a preveni repetarea infracțiunii și influența ilegală a procesului. Judecătorul de instrucție va decide asupra măsurii coercitive.

"Am fost martorii unui eveniment trist. Îl rugăm pe fratele responsabil de accident să se prezinte în cel mai scurt timp la preotul paroh! Sperăm că un caz similar nu se va întâmpla pe viitor!", a scris pe pagina sa parohia Aflarea Sfintei Cruci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel